Cudna so pota Windowsov…
Potrebujem pomoc za prijatelja. Tu je mail, ki mi ga je poslal:
“Imel sem Windows XP delovali so odlično nekega dne pa se je vse sesulo ni delovalo nič in tudi formantiranje in ponovna namestitev ni pomagala saj je javljalo da ne more namestiti okoli 15 DLL-jev ali pa je napisalo da je spomin sesut. Prijatelj mi je posodil njegov spomin, vendar je ista pesem. Nato sem poizkusil z namestitvijo Windows ME kateri so začuda normalno delali, pred časom pa mi prav Windows ME, po namestitvi sploh niso zalaufali, vsi ostali sistemi pa so delali normalno. Po nekaj dnevih pa so se začele težave, zmeraj mi javlja o raznih napakah DLL-jev, ali računalnik popolno zamrzne tako da ga ne moreš zagnati niti z zagonsko disketo ali pa zažene in na monitorju se pojavi miškina puščica in nič drugega. Poskusil sem ponovno povoziti ME in je delovala samo polovica programov, karkoli hočeš popraviti računalnik blokira. Danes mi je končno uspelo usposobiti internet, skoraj vse drugo pa ne dela. Ko računalnik prav zamrzne, ga niti trdi reset ne obudi, ampak moraš potegnit kabel iz vtičnice in ga ponovno zagnat pa še takrat vprašanje, če bo zagnal pravilno. Jaz sumim da je mogoče kakšna matična plošča… Prijatelj ki je nekoč delal na servisu, pravi da še ni naletel na tak primer kaj misliš ti? Ali si že šlišala za take zajebancije PC-ja?”
Kdo lahko svetuje? Jaz namrec nimam pojma!!!
Adobe je narisal/napisal naslednje:
Imel sem Windows XP delovali so odlično nekega dne pa se je vse sesulo ni delovalo nič in tudi formantiranje in ponovna namestitev ni pomagala saj je javljalo da ne more namestiti okoli 15 DLL-jev ali pa je napisalo da je spomin sesut. Prijatelj mi je posodil njegov spomin, vendar je ista pesem. Nato sem poizkusil z namestitvijo Windows ME kateri so začuda normalno delali, pred časom pa mi prav Windows ME, po namestitvi sploh niso zalaufali, vsi ostali sistemi pa so delali normalno.
Moj odgovor:
to je tipičen problem z RAM spominom, namreč Windows XP, ravno tako kot Windows 2000 preverja ram spomin, oz. dela neke akcije v ram spominu ravno pri sami instalaciji takoj na začetku.
In če mu napiše, da neke .dll datoteke ne more instalirati, ali je ni, oz. da naj prever, če je cd-enota v redu.
Zamenja naj ram spomin za takega, ki pripada njegovi osnovni plošči.
Takih primerov sem imel že kar nekaj in po zamenjavi spominskih modulov
je bilo ok.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.