Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kopiranje spletnih strani

kopiranje spletnih strani

Prosim za pomoč.

Prijateljici bi rada poslala nekaj naslovov spletnih strani pa me zanima kako jih naj skopiram, da bo potem ona samo kliknila z miško in se ji bo odprla stran. Prosim čimprej!
Hvala

Poslala pa bi jih po emajlu, ircu, ftpju, poštarju, drju ali avtobusnemu sprevodniku?

Po emailu.

Po emajlu ponavadi le vpišeš celotno pot do spletne strani npr takole nekako http://www.mojserver.si/vroce/slikce.html

Večina emajl programov je tako pametnih, da tak tekst prepozna kot url naslov in nato samo klikneš nanj in osurfaš na željeno mesto.

Kaj zaenega gizma pa uporabljaš za pošiljanje emajla, oz. v bistvu je bolj pomembno katerega uporablja tvoja prijateljica za pregledovanje emajlov?

poštni predal imam na email.si ona pa na volji. Izgleda da ta email ni tako inteligenten da bi znal to kar sam naredil

Meni pa zgleda da je, sem si poslal iz email.si na voljo, pogledal mail preko njihove web strani in lahko lepo klikneš na link in te ponese na toto stran.

hmmm napisal:

> Po emajlu ponavadi le vpišeš celotno pot do spletne strani npr
> takole nekako http://www.mojserver.si/vroce/slikce.html

Ni potrebno vpisovati. Pojdi na stran, cigar url hoces posredovati naprej, klikni enkrat na naslov, da se obarva modro, stisni istocasno Ctrl ( Control) in C pa je url skopiran. Z misko gres na e-mail sporocilo ter stisnes ( ko je kurzor tam kjer hoces da se skopira url) Ctrl in V. Skopirano.. kdo bi se matral s prepisovanjem saj nekateri naslovi so obupno dolgi.

Srecno

Nat namalal :

> Ni potrebno vpisovati. Pojdi na stran, cigar url hoces posredovati naprej,
> klikni enkrat na naslov, da se obarva modro, stisni istocasno Ctrl (
> Control) in C pa je url skopiran. Z misko gres na e-mail sporocilo ter
> stisnes ( ko je kurzor tam kjer hoces da se skopira url) Ctrl in V.
> Skopirano.. kdo bi se matral s prepisovanjem saj nekateri naslovi so
> obupno dolgi.
>
> Srecno

Pod vpišeš sem pač mislil namalati tja noter po eni od možnih varijant, če pa smo že pri komot, pa kdo bi se matral z označevanjem pa ctrl-c pa nazaj pa naštimat, pa ctrl-v,…

Enostavno z miško klikneš pred url (v IE tisti modri e, Netscape tisti N v krogcu,..), držiš miško za uhelj in vlečeš točno tja kamor si najbolj želiš.
Ko miš nehaš vleči za ušesa se tvoj url namala ali vpiše ali karkoli že.

Pa srečno tudi tebi 😉

o smo že pri varjantah… V IE v Orodjih izbereš “Pošta in novice” in potem pač kar ti srce poželi…;)

kaj pa tole:

z desnino miškino tipko klikneš na stran in potem…send page…

Meni se zdi to najlaže…..

morda pa nisem vprašanja čisto dobro razumela…kdo bi vedel :))

Le čemu strani kopirati….ne vidim smisla…

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close