Lepo prosim za pomoč!
V bistvu sama ne vem, kaj sem naredila- nekaj sem kliknila. 🙂
Torej; downloadala sem si (iz skladisca.com) podnapise za divx. Nato se mi je odprlo okence- v katerem programu naj odpre to datoteko (nekaj takega, ne spomnim se točno, kaj je pisaolo).
Nisem vedela, kaj kliknit, zato sem kliknila nekaj, kar se mi je zdelo pravilno in seveda ni bilo, zdaj pa mi ne gre odpret nobenih podnapisov, tudi če si downloadam nove, ker mi odpre tisti mali okenček Predvajalnik (to sem kliknila takrat na začetku, naj mi v tem odpre), takoj zatem pa okno, kjer napiše:
MMSYSTEM281 Te datoteke ni bilo mogoče predvajati. Preverite ime datoteke ali pa namestite gonilnik, ki podpira to vrsto datoteke.
Kaj naj storim?
Res nimam pojma o računalnikih, upam, da ste razumeli, kaj sem hotela povedati in lepo prosim za pomoč!
Dobro je, če v naslovu navedeš bistvo, v tekstu pa vsaj to, kateri OS uporabljaš. Ker obstaja več različic je zoprno razlagat za vsako posebej.
Pa nič za to – poglejva skupaj, kako rešiti problem.
Prvi način je rahlo kmečki in ravno zato mi je bolj pri srcu:
Tvoje podnapise klikni z desnim miškinim gumbom. Nekje v meniju ki se bo pojavil bo pisalo nekaj podobnega kot “Open with…” ali “Odpri z…” Ali Za odpiranje uporabi…” nekaj podobnega pač. Če slučajno ne bo pisalo, potem hkrati ko klikneš drži tipko Shift (tista za velke črke).
Ko boš izbrala tisti “Odpri z…” se ti bo pokazalo tako okence kot takrat ko si kliknila “nekaj, kar se mi je zdelo pravilno in seveda ni bilo”.
poišči “beležnica” in dvoklikni nanjo (ang.: “notepad”).
Če nočeš odpirati podnapisov v beležnici najprej odkljukaj tisto kljukico, ki te je zafrknila že prvič: kvadratek pred “Vedno uporabi……” naj bo prazen. ampak nič ne bo škodilo če pustiš: tako si boš lahko vedno na hitro ogledala če si zdljala prave podnapise.
Sedaj pa še to: podnapisov itak ne odpiraš z nobenim programom POSEBEJ.
Ko zaženeš svoj najljubši predvajalnik filmov ima le-ta običajno nekje nastavitev za “subtitles”, kjer izbereš “svoje” podnapise. Nekateri predvajalniki so celo tako brihtni, da začno predvajati podnapise sami od sebe, če jih le daš skupaj s filmom v isto mapo z filmom in ju poimenuješ enako: Na primer film “vrocesvedinje.avi” imaš v mapi “Hotstuff”. V to isto mapo premaknii tudi podnapise in jih poimenuj enako kot film, končnico pa pusti tako kot je (najbrž sub, txt ali kaj podobnega): torej v mapi “Hotstuff” imaš sedaj datoteki “vrocesvedinje.avi” in “vrocesvedinje.sub”
Naj pripomnim da so imena “Hotstuff” in “vrocesvedinje” samo kot primer, ti imaš lahko karkoli, priporočam pa, da je brez presledkov in šumnikov. Končnic za piko (avi, sub, txt in podobno) se pa ne dotikaj!!
Forum je zaprt za komentiranje.