Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Prenos na nov računalnik

Prenos na nov računalnik

Help – v službi se mi obeta nov računalnik – kako shranim oz. prenesem s starega (win98) na novega (winXP) e-mail adresar, maile, seznam “priljubljenih” strani?
Približno se mi zdi, kako to gre, pa ne bi rada eksperimentirala, mi lahko kdo pove steb-by-step?

Hvala in lep dan, M.

Za detajlni step by step boš morala pa še napisati, kater program uporabljaš za surfanje in katerega za emajle.

IE Explorer + Outlook Express 5 (sem mislila, da je to avtomatika, če imaš win98).

M

No ja delna avtomatika je že, vendar te nihče ne more prisilit, da ne uporabljaš zraven Netscape ali kaj drugega.

Takole, priljubljene ali favorites najdeš v windows direktoriju (ponavadi win98 ali windows), znotraj pa imaš mapo favorites ali v slovenski verziji mislim da priljubljene. Celotno mapo si shrani in nato ko dobiš XPje boš vsebino mape prekopirala v mapo Documents and Settings\ime_uporabnika\Favorites. Se pravi v tvojem primeru Documents and Settings\Mis\Favorites 🙂

Kar se pa pošte tiče pa v Outlooku pojdi na menu File (Datoteka) in izberi Export (Izvoz) in tu boš našla opcijo za izvoz adresarja in pošte.
Na novem računalu greš potem samo na Import(Uvoz) in uvoziš podatke nazaj.

Ne pozabi tudi na tvoje dokumente in ostalo delo, ki se nahaja na tvojem lokalnem disku.

Hvala, vse ostalo imam pod kontrolo, samo za tole nisem bila čisto sigurna.

LP, M

Mejduš, tole miško bi pa rad videl!! Da ima Winse pod kontrolo!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close