Težave s TV Kartico
Skoraj vso noč se zafrkavam s TV kartico Pinnacle. Imam nov računalnik in XP Pro na njem. Grafična kartica je Audigy 2.
Ko je rač. zahteval gonilnike za TV kartico, sem vstavila cd in so se brez zapletov naložili, tudi program za gledanje TV programov se je namestil povsem samodejno, daljinec funckionira. Izbrala sem samodejno izbiranje TV kanalov in po nekaj minutah zagledala prvo sliko (Eurosport). Vse je lepo delovalo.
Ko pa sem program zaprla in ga ponovno pognala, je po nekaj sekundah javil napako v zvezi z Vision.exe in se zaprl. Teletekst je prvič deloval, po drugem zagonu pa prav tako ne več.
Zanima me, ali je imel kdo podobno izkušnjo s PINNACLE TV kartico? Sploh ne vem, kaj bi še poskusila :(((
Še eno vprašanje: ali moram zvočno kartico, ki je na plošči in je ne bom uporabljala izklopiti tudi kje v biosu, sedaj sem jo onemogočila le v XP-jih.
Kaj pa ATI grafična? Je tam kakšna finta glede sprejemanja TV programov?
Vnaprej lepa hvala za vsako pomoč.
Scagana Milena
Nevem, provaj deinstalirat program in gonilnik odstranit in ponovno nalozit. Vcasih so tudi problemi ce se kartice ne razumejo med sabo. Poskusaj dat to kartico v kako drugo rezo na maticnii.
Za zvočno kartico je zadosti če jo onemogocis v windowsih. Drugace posices v biosu: “soun blaster – disable”
Ce mas tv tunner v graficni kartici.
Sam imam Pinnaclovo kartico PCTV pro, ki brezhibno deluje na XP pro. Vendar so se problemi pojavili, ko sem naložil gonnilniški paket ACE codec pover pack. Takrat je vision.exe javljal, da je hardware zaseden. Torej najprej preveri, če imaš ta paket inštaliran. Če je temu tako ga odstrani in poizkusi potem če zadeva dela. (kasneje namesti samo določene kodeke iz paketa). Če to ne bo pomagalo odstrani Pinnacle software. Na njihovi spletni strani lahko najdeš programček, ki izbriše tudi Pinnaclove zapise v registru (popolna odtranitev) lahko pa se mi javiš na mail pa ti ga bom poslal. Nato na tako očiščen računalnik ponovno namesti Pinnaclovo kartico.
Če še to ne bo delovalo se javi bomo kaj pogruntali. Če imaš pri svoji kartici še daljinski upravljalec naj ti povem, da lahko narediš tako, da deluje v kateremkoli programu. Sam ga uporabljam v Bs playerju kot rudi za osnovne winxp funkcije (deluje namesto miške)…..
L.P.
Sedaj mi je uspelo, odstranila sem Nerota in kodeke za DIVX ter ponovno namestila gonilnike in program za TV. Problem je samo še tale: prej ni delal program, sedaj pa mi nikakor ne uspe usposobiti daljinca.
Sprejemni del je povezan na com1, tako kot prej – a ne reagira na nobeno tipko. Fortumata, kaj predlagaš? Omenjal si neke dodatne možnosti daljinca, tako da boš gotovo vedel, kaj ga sedaj moti. Vnaprej hvala tudi za ta nasvet!
lp Milena-
Prej sem pozabil. Ob inštalaciji te vpraša, ali je daljinec v paketu tam moraš izbrati da. Potem pa te še vpraša na katerem portu. Izberi opcijo auto in klikni ok. Ob zagonu računalnika mora v desnnem kotu biti takšna rumena ikonica (čudni pilot). Če je do sem vse ok. bi skoraj moralo delati.
Forum je zaprt za komentiranje.