Najdi forum

Memory stick

Mi lahko prosim nekdo razloži kje je najbolj razlika med kartica kot sta Memory stick 256 in pa Memory stick PRO 256?

In pa kaj se mi bolj splača kupiti:
dve kartici Memory stick 128 MB
ali eno kartico Memory stick 256 PRO?

Sem gledal koliko fotografij kaj spravim na katero, pa jih na dve po 128 MB spravim precej več kot pa na eno 256 MB. Zakaj to?

Hvala.

Največja razlika je ta, da je pro verzija dejansko 256 MB kartica, med tem, ko je nepro, le 2 x 128. Standarden ms lahko shrani le do 128 Mb, zato je pri standardni 256 ms kartici narejeno tako, da zafilaš najprej prvih 128 Mb, vzameš ms ven, potem premakneš stikalce in nato ti je na voljo še ostalih 128 Mb. Pro pa ima dejansko 256 Mb.
Druga razlika je hitrost, standarndi ms do 350KB/s, pro pa 20 MB/s, se pravi, da je pro precej hitrejši.

Zakaj pa naj bi na dve 128 Mb kartici spravil več kot na eno 256 pa mi ni jasno, saj je kot je že zgoraj rečeno 256 kartica dejansko 2x po 128 kartici skupaj (fizično ločeni).

Super. Točno to me je najbolj zanimalo – glede hitrosti.
Zakaj pa se na 256 MB spravi manj kot na 128 MB, pa tudi meni ni jasno, ampak v tabeli s temi rezultati za aparat Sony DSC P-10 mi tako piše. Gre pa za 8 fotografij razlike pri ločljivosti 5 MP pri kartici s 128 MB.

Torej je bolje, če nabavim 256 PRO?

Hvala.

Če imaš ta aparat, potem se ti verjetno splača dat mislim da 6 prešernov več za pro.
Drugače preveri, če aparat/kamera podpira pro različico sticka, ker za nazaj ni združljiv in prejšne različice ne znajo brat in pisat na pro varjanto.

saj mi ni stvar v denarju. Ker, če bi sedaj šparal pri kartici, si verjetno ne bi kupoval aparata za preko 100 čukov.
Podpira pa vse Memory Sticke do 1GB.
Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close