Najdi forum

Kakšna razlika je med laserskem, igličnem in navadnem tiskalniku?
Koliko stane vzdrževanje za prva dva ?
Za navadnega vem 2kartuši 21000 sit(lexmarks).

INK JET – poceni nakup, drag izpis
Princip dela: črnilo “pljuva” na papir.
Kvaliteta izpisa je odvisna od kvalitete papirja. Bolj gladek je papir, lepši je izpis. Drago črnilo in večji strošek za kvaliteten papir.

LASER – malo dražji nakup, poceni izpis
Princip dela: toner zapeče na papir.
Kvaliteta izpisa je zelo dobra, poleg tega lahko z enim tonerjem izpišeš nekaj 1000 kopij.

MATRIČNI TISKALNIK – cene so nekje pri ceni laserskih tiskalnikov.
Princip dela: iglice (9 iglic ali 24 iglic) udarjajo na valj skozi trak in puščajo sled.
Kvaliteta izpisa je slabša od ink jeta in laserskega, toda če potrebuješ izpise v kopijah (položnice ipd.), ti pride v poštev edino ta varianta.

Nataša

Se hecaš? Meni pa iglični tiskalnik gnije v kleti!!!

Ha, ha, dr. Wega – jaz sem mislila cene NOVIH matričnih tiskalnikov (24 pinskih. Nisem prepričana če 9 pinske sploh še delajo).

Pred nekaj leti sem uspela prodati A3 Epsona 1050 (star cca 10 let) za 25.000,00 SIT. :))

Nataša

Kako pa je z barvnim tiskom?
Koliko pa stane toner za laserski tiskalnik? Je že zraven pri novem?

He, he, saj vem…
Če kdo nuca star iglični pa ve kje me dobi!!

Barvno lahko tiskaš z ink jet-om in lasersko.

Toda barvni laserji so po cca. 200.000,00 SIT.

Seveda dobiš toner pri laserju zraven, to spada v “serijsko opremo”.

Cene tonerjev so različne. Odvisno od modela.
Jaz imam npr.: Laserski tiskalnik Lexmark, za katerega sem pred cca. 5 leti plačala okoli 75.000,00. Z njim sem v teh letih naredila 3576 kopij. Pri tem, da je toner še vedno prvi. Nov toner stane okoli 13.000,00 SIT.

Ink Jet imam HP 3420 – leto dni + nekaj mesecev. V tem času sem 2 x zamenjala obe katruši, kar je že več, kot stane nov tiskalnik. Cena za nov tiskalnik je cca. 15.000,00, cena obeh kartuš je pa približno isto – 15.000,00.
To pomeni, da se ti že skoraj ne splača kupovati novih kartuš, temveč kupiš kar nov tiskalnik – zlasti tiste v Le Clercu ali ostalih Mega marketih…
Tam dobiš ink jet tiskalnike tudi pod 10.000,00 SIT.

Nataša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close