Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija pretvarjanje številk v besedilo

pretvarjanje številk v besedilo

Mogoče kdo ve, če obstaja najboljše kakšen makro, ali kakšen del programa v VB , ki pretvarja številke v besedilo v slovenščini.

Imam vb modul, sicer je za angleške številke, vendar če vsaj malo poznaš vb, ti ne bo problem prekodirat za slovenske.

Če ne pa povej, pa ti zadevšno prekucam jaz.

Ne vem, verjetno bi se to dalo naredit tudi z z VB editorjem ki je v Excelu, ker bi mi najbolj prav prišel kot del makra v excelu.
Sicer pa ti bi bil hvalležen če bi mi bil pripravljen ta VB modul za pretvarjanje številk odstopit.
Lahko napišeš link ali pa mi pošlješ zadevo na mail: civava23@volja.net

Hvala in lp!

Obstaja tudi možnost v Wordu:
Vstaviš polje in v polje formulo:

= 1 \*dollartext \*mergeformat

pri čemer 1 zamenjaš s številko ki jo želiš.

To dela sicer tudi v Excelu, kar je OK, ampak pretvarja števila samo do 255 (verjetno bere število kot BIN), vse kar je nad pa mu je isto. Obstaja mogoče še kakšna druga varianta ?

ah?
No meni naredi takole:

= 22222 \*dollartext \*mergeformat

dvaindvajsettisočdvestodvaindvajset 00/100

Pardon, res do dela do 999999, sem bil malo preveč velikopotezen

devetstodevetindevetdesettisočdevetstodevetindevetdeset in 00/100

potem pa menda res ne dela več (Upam, pa da se motim ).

A je kakšna varianta da se ta funkcija spravi tudi v Excel – pa če tudi samo do 999999

Lp!

No, sem mislil da sem od Microsofta videl že vse, ampak kaj tako bedastega pa res še ne. Pazi to: obstaja funkcija, ki pretvarja številke v besedilo ampak samo va Bahtih – in to sevedav Tajščini. Pa a so normalni??? No, poskusi, kaj se zgodi, če recimo v A1 vpišeš neko število, v a2 pa vpišeš formulo: =BAHTTEXT(A1)
No daj poskusi in se čudi, jaz pa ta čas v področnih nastavitvah že nameščam nove MB. Ugotovitve sledijo.

nič ne sledijo:((

Ena od variant v excelu je tudi funkcija CHAR, ki jo določiš za vsako številko posebaj. Potem string združiš s CONCATENATE.

Zakaj bi preprosto, če lahko kompliciramo?

Nataša

Char funkcija počne nekaj čisto drugega, vrne znak za določeno kodno število.

Aleš, fonzi oz. whoever, si že rešil, ali še potrebuješ vb funkcijo, ki dela do 999 triljonov. Če ti je premalo pa dodamo še kak nevemkakšen ljon 🙂

In ko si že spraševal, modul enostavno uvoziš v vba editor in nato funkcijo kličeš iz kaeregakoli makra.

Nisem še dokončno rešil zadeve, od zgornjih rešitev ni nobena povsem uporabna, zato bi bil vesel če bi mi lahko dal kak link do te VB funkcije ali pa zadevo poslal na mail : civava23@volja.net

Hvala !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close