Wega LPS-prosim za pomoč (virus)
Brala sem tvoj odgovor 30.01. za odstranitev virusa in po navodilu, ki si ga dal, sem zaganala tisti odstranjevalec (panda …), ampak meni ga je nalagalo dve uri , pa še ni bilo konca, tako da sem prekinila, ker očitno nekaj ni v redu. Mi lahko odgovoriš, ali je normalno, da je nalagalo toliko časa, a naj še enkrat probam in čakam?
Ja sem ena od tistih, ki o računalniku ne ve kaj dosti in sem očitno dobila ta mydoom. Imam sicer en protivirusni program AVG 6.0, ki mi je virus našel, vendar pa ga ne odstrani, piše pa da je na datoteki C:/RESTORE/temp… in se očitno širi , ker ko sem protivirusni zagnala prvič, je pisalo, da je okužen en file, zdaj čez en dan pa že 7.
Imaš kako idejo kaj naredit?
žal ti kaj dosti ne morem pomagati: Kaj je narobe s pando ne vem, verjeto pa je bila hudo obremenjena te dni. Poskusi še kdaj, mogoče bo hitreje. Na Tudi PC, katerega sem pregledoval na zadnje je rabil ful časa, ampak ker je bil priklopljen na ADSL ni bilo pomembno. Mogoče samo pripomba, da je povezava pomembna le na začetku, potem pa, ko skenira pa ne.
Ampak –
Se bojim, da ti ga tudi panda ne bo znal odstraniti (res ne vem), brezplačni ali poceni programi to včasih ne znajo. Še ta dragi imajo običajno probleme in za odstranitev je potrebna cela procedura.
Ampak –
Običajno ga znajo dati vsaj v “karanteno” to pomeni, da ga zaklenejo v neko mapo in tam ždi ves nebogljen.
No, prepričan sem, da Mapo C:\restore\temp lahko pobrišeš kadar se ti zahoče. Potem pa še vodo potegni, da bo ja držalo, preden ponovno zaganjaš sistem torej izprazni koš.Malce še pobrskaj po temle forumu, omenjali so tudi druge “on-line” antivirusne programe, kdo ve, mogoče so boljši kot panda.
Obstajajo tudi brezplačni, ali zelo poceni AV namestitveni programi. Problem je podoben kot pri pandi – posodabljanje knjižnice virusov, da jih prepozna traja celo večnost.
Aha, še to, če maš XP pred čiščenjem IZKLOPI “System restore.” To storiš tako, da z desnim klikom poiščeš lastnosti na moj računalnik (ikona je na namizju) izbereš zavihek “obnovitev sistema” in odkljukaš “onemogoči obnovitev sistema”
Tule pa so v angleščini navodila za odstranitev Mydooma:
-Download the FxMydoom.exe file from:
-Save the file to a convenient location, such as your downloads folder or the Windows desktop, or removable media known to be uninfected.
-To check the authenticity of the digital signature, refer to the “Digital signature” section later in this writeup.
-Close all the running programs before running the tool.
-If you are on a network, or if you have a full-time connection to the
Internet, disconnect the computer from the network and the Internet.
If you are running Windows Me or XP, then disable System Restore. Refer to the “System Restore option in Windows Me/XP” section later in this writeup for further details.
——————————————————————————–
Caution: If you are running Windows Me/XP, we strongly recommend that you do not skip this step.
——————————————————————————–
Double-click the FxMydoom.exe file to start the removal tool.
Click Start to begin the process, and then allow the tool to run.
Restart the computer.
Run the removal tool again to ensure that the system is clean.
If you are running Windows Me/XP, then re-enable System Restore.
If you are using Active Desktop, you may need to restore it.
Run LiveUpdate to make sure that you are using the most current virus definitions.
Forum je zaprt za komentiranje.