ne da se pobrisat zgodovina
Zdravo,
upam, da mi bo kdo uspel pomagati pri naslednjem problemu:
Ne da se mi pobrisati zgodovina.
Včasih sem šla na TOOLS, nato na INTERNET OPTIONS in potem naprej, da sem pobrisala zgodovino na internetu.
No sedaj pa to ne dela več. Ko grem na TOOLS, nato kliknem INTERNET OPTIONS se mi izpiše:
Restrictions
This operation has been cancelled due to restrictions in effect on this computer. Please contact your system administrator.
Ne, ne gre za službeni računalnik. Računalnik je doma.
Uporablja pa ga doma veliko ljudi, pa vsak po svoje kaj probava in brska po njem, tako, da je čisto možno, da je kdo kaj po pomoti kliknil in da se zato sedaj ne da več pobrisati zgodovina.
Se mi pa zdi, da ko je stvar nehala delat, da sem jaz uporabljala računalnik. Bilo je takole: takrat sem pobrisala zgodovino, nato sem še kakšne pol ure uporabljala internet in nato želela spet pobrisati zgodovino, nato pa se mi je pokazalo:
Restrictions
This operation has been cancelled due to restrictions in effect on this computer. Please contact your system administrator.
In od takrat naprej se mi to sporočilo vedno pokaže, kadar želim pobrisat zgodovino.
Kam naj kliknem, da se bo spet dala pobrisat zgodovina?
Hvala, Lp.
Ahm, če pa je zadeva taka, potem je pa čisto drugačna.
Si zadnje čase inštalirala kak adware ali spybot in nastavila kak hud security?
Skratka, pojdi na Start –> Run in vpiši gpedit.msc
NA User Configuration si izberi Administrative Templates nato Windows Components, nato Internet Explorer in Browser menus.
Poišči Tools menu: Disable Internet Options… menu option in 2x klikni nanj.
Izberi Disabled ali Not configured.
Hvala za nasvet.
Mislim, da sigurno ni noben inštaliral nič takega kar naštevaš.
Dvomim pa tudi da je kdo kaj klikal po tej poti, kot si jo zgoraj opisal kako nazaj vključiti funkcijo pobris zgodovine. Bi mogoče vedel zakaj je torej funkcija pobris zgodovine kar prenehala delati?
A bo vseeno ok, če vključim funkcijo pobris zgodovine po zgoraj opisani poti, kljub temu, da najverjetneje ni bila izključena po tej poti?
Lep dan
Zakaj je kar nehala delat je težko rečt, dejstvo pa je, da kar sama od sebe ni nehala. Lahko je en kup razlogov, če nisi inštalirala nobenega anti spy, anti virus ali kakega požarnega zidu, je možnost tudi ta, da je kak spy ali kak java skript črviček to postoril, saj se ti ponavadi radi nasračkajo v temp internet direktorij, njihovo življensko poslanstvo pa je tudi to, da se čim dlje obdržijo pri življenju.
Skratka po kateri poti se je to zgodilo je skoraj vseeno, ali po eni zgoraj naštetih ali preko group policy editorja, ali direktno preko registryja, ali pa preko šestnajste varjante, ti poglej po tej poti, ker je verjetno najenostavnejša.
Če je to tvoja mašinca si itak verjetno administrator, pa tudi že privzete pravice za navadnega userja dovoljujejo brisanje temp filetkov in zgodovine.
Sem šla na Start, na Run in vpisala gpedit.msc
nato pritisnila OK in se mi je izpisalo tole:
Cannot find the file ‘gpedit.msc’ (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all required libraries are available.
A bi mogoče delalo, če bi namesto tipke OK pritisnila tipko BROWSE ?
Bi se mogoče dalo še na kak drug način vključiti funkcijo pobris zgodovine?
Lep dan
Forum je zaprt za komentiranje.