Najdi forum

elektronska pošta

Zdravo!
Imam eno vpršanje, in sicer me zanima, kaj je vzrok, da preden pride pošta od enega do drugega mine po več ur? Ali se lahko zgodi, da če meni nekdo pošlje e-mail s priponko in jaz tega v nekaj urah ne dobim (čeprav je pošiljatelj dobil sporočilo, da je bilo poslano), da se mail vrne nazaj pošiljatelju?
Uf…upam, da nisem preveč zakomplicirala.
Hvala za odgovor in pozdravček!

Če se ti to dogaja zadnje dni je vsekakor možno, saj so poštni strežniki po svetu zabasani zaradi črvička, ki neumorno pošilja pošto vsepovprek.

Zraven je pa še veliko ponudnikov poštnih storitev zablokiralo kakršnekoli sumljive priponke, verjetno le začasno, da se vse skupaj malček poleže.

pa obstaja možnost, da se mail vrne nazaj k pošiljatelju??

Sam mail se ne vrne, pošiljatelj pa lahko dobi nazaj obvestilo id prejemnikovega strežnika, da mail ni bil uspešno dostavljen zaradi tega in tega razloga.

se pravi brez priponke?
🙂

No ja ni nujno, večina (programov ki za to skrbijo)) jih ni tako pametnih, oz ne zavrača čisto neznane priponke. Zato je rešitev ponavadi v tem, da priponko zazipaš z geslom in ji spremeniš končnici v npr txt(jpg, mp3 ali kaj podobnega, kar ni kritično za viruse, ne pa exe, pif, scr, bat, com, zip, doc,…). In taka priponka gre ponavadi normalno skoz.

hvala za odgovore :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close