Najdi forum

Programčki

Upam, da mi boste znali pomagat … rabila bi dve stvari:

1. A slučajno ve kdo, če obstaja kje za downloadat kak enostaven programček za delanje animacij … V bistvu bi rabila eno tako stvar … pač zvezde, ki so v zastavi Evropske unije, da bi se vrtele v krogu … in to bi potem mogla vstavit v Powerpoint … Ker nimam sedaj 1 mesec časa za študiranje programčka bi rabila kakšnega enostavnega … da pač daš samo ukaz in ono naredi kar jaz želim … :))))) Obstaja kakšna taka zadeva?

2. Rabila bi en “odštevalnik” časa … torej … eno stvar, da bi mi samodejno odštevalo dneve in seveda to bi mogla ravno tako vstaviti v Powerpoint … Kje bi pa lahko to dobila?

Hvala vam že v naprej … :))))) Sej vem, da sem zahtevna … ;))))) 😛

Lp, Bgv

v bistvu mešaš take stvari, da je groza 🙂

kaj bi rekla, če bi jest napisu: ” rabil bi en leseni prali stroj, ki dela na govorni ukaz, brez praška in se ga da vgradit v avto, v sprednji del motorja, da bi mi obenem še meril vrtljaje vlaken v perilu in mesečni pretok energije vode v kilowatjulih”

:))

Ne vem, pomoje ne obstaja nič takšnega, kar bi rada, vsaj ne na tak enostaven način.

Wickey 🙂

:))))))))))))))))))))))))))))) He he … ja … saj se mi je kar zdelo, da ne bo šlo … :))))))) Ampak … vprašat ni greh, a ne? :)))

Saj zdaj sem vseeno nekaj spackala … v Powerpoint sem vstavila neke gibljajoče se zvezdice … .gif … tako da recimo, da je približno nekaj takega, kot sem želela … Za ono drugo … odšetavanje … pa … ni pomoči … :)))))

Hvala vseeno … ;)))

LP, Bgv

Prvo bi se dalo enostavno naresti kar v animirani gif. Vzameš slikco zastave, jo trikrat, štirikrat kopiraš in malo zavrtiš. Tako da dobiš tri slikice zastave rahlo zasukane ena glede na drugo. Potem jih pa združiš v gif. To se da narediti na primer v photoshopu. Če imaš kakšno dokaj kvalitetno sliko zastave EU, se lahko potrudim poskusiti to narediti čez vikend. Vem da se da, samo bi mi vzelo malo časa ker nisem še nikoli delal. Edino ne vem, kako to potem izgleda v poverpointu. Če želiš in če imaš čas povej pa bova poskusila.

Hm … no … saj s Photoshopom delam tudi jaz … tako da lahko poskusim. Sem si pa še iz interneta snela dol Ulead Gif animator … samo … hm … ne vem glih kako ta stvar deluje … :)))))))))))))))

Lp, Bgv

No pa še drugo: Je za poskusiti, ne vem pa kako se bo obneslo, pa ti bom pojasnil zakaj.
-V mapo kjer imaš PP prezentacijo ustvari še malo excel datoteko.
-V njej v poljubno polje vnesi niz “=DATE(2004;5;1)-TODAY()” (brez narekovajev) oziroma poljuben datum v obliki YYYY;MM;DD
-Ker ti bo verjetno vrglo ven razliko časov v dnevih in mesecih lahko to spremeniš, če klikneš z desno tipko na polje s številko in izberi oblikuj celico>števila>po meri>0 (brez decimalke) (na mesto >po meri…, mislim da deluje tudi če izbereš >splošno)
-Izberi še velikost in fonte, barvo črk
-shrani datoteko
-kopiraj izbrano polje (ctrl+c)
-odpri željeno PP datoteko
-v PP izberi insert(vstavi)>paste special(posebno lepljenje)
-postavi na želeno mesto in po potrebi preoblikuj

Tu lahko nastopita dva problema: prvi se ne bo pojavil, če bosta excel in PP datoteki ves čas na istem mestu (v isti mapi). Drugi je pa vprašanje, če ti bo vrednost avtomatično osveževalo. V tem primeru moraš na polje v PP kjer je številka klikniti z desno tipko in izbrati update link, ali pa zapreti in ponovno zagnati PP datoteko.

Mislim, da bi tako lepo delalo.

aja, pozabil dodati: pri paste special moraš nujno izbrati: paste link

:)))) Ej … res ti hvala … si ne moreš misliti kako si mi pomagal … (no … to ta drugo varjanto bom probala jutri …)

Sicer … tisto z zvezdicami mi je lepo ratalo naredit v Gif animatorju … vendar … problem je, ker nimam zadosti dobre kvalitete zastave … Tako da bom verjetno mogla dobit eno kvalitetno zvezdo in kar sama postavit 12 zvezd v krog … in potem obračat in naredit to kar želim … :)))))))))))))

Sam to se bom igračkala jutri … Danes ni več časa …

Hvala ti še enkrat … in seveda … obvestim če je uspelo ali ni … ;)))

Zlati si … :-****

Lp, Bgv

Kakšna se bo že našla dovolj dobra :)))

Mogoče le še tale nasvetek k odličnemu nasvetu Nikota: namesto da posebej odpiraš Excell in ga potem lepiš not je bolje, da kar v Powerpointu izbereš “Vstavljanje”, “Predmet” in iz seznama izmereš Micossoftov excell delovni list. Tako ne bo problemov z osveževanjem mape. Pa še tole: če v
“oblikuj celico>Zvrst: po meri” vpišeš “[h]” boš dobila ure do vstopa v unijo. Sitno!!

… tiste zvezdice so ratale in se prav luštno vrtijo … vendar je problem, ker ko ta Powerpoint prenesem na drug računalnik … so zvezdice pri miru … A to pomeni, da bi mogla na onem drugem računalniku naredit še enkrat ta Powerpoint (oz. vstavit gif not), da bi se vrtle … ker zgleda da animacije ne prenese …

Glede odštevalnika pa … uh … seveda … lepo sem vstavila not Excel in se je lepo prikazala številkica in vse … vendar ne odšteva avtomatsko … :((( Kot je Niko napisal je treba stvar osveževat … ampak zame je to isto, kot če vsak dan napišem drugo številko … torej … čeprav je zadevca super … ne bo delovala za moj primer … Vseeno vam hvala … full sta mi pomagala …

Lp, Bgv

Če tvoj gifek vstaviš na slide (menu Insert –> Picture –> From File), potem ti ga lepo prenaša z prezentacijo.

Glede odštevanja pa. A ti želiš, da se ti vsak dan odšteje datum, ali odštevaš kake sekunde ali tisočinke?

Sem ga vstavla točno tako kot si napisal ti (sam da sem vstavla Insert -> Movie -> from File) in ga ni preneslo … Ne vem zakaj. Bom poskusla še enkrat …

Za ono drugo pa je tako … Ta prezentacija se bo nonstop vrtela na enem LCD zaslonu in računalnik (in s tem tudi prezentacija) bo odprta 24 ur na dan brez prestanka … zato bi rabila, da bi se ono obračalo avtomatsko … Dvomim, da bo s tem Excelovim dokumentom ratalo, ker je pač treba osveževat …

Lp, Bgv

Ahm, ja potem si se zadeve res lotila čisto iz napačne smeri.

Če želiš ti napišem en simpel programček, ki ti bo vrtel zastavco in odšteval karkoli že do česarkoli že.

No … to bi mi pa prišlo res prav … Sam mi moreš natančno napisat kaj moram narediti, ker s programiranjem nimam veliko izkušenj … oz. … hm … nič .. :))))

Lp, Bgv

Natančno to, da mi na mail (jernej72@yahoo.com) pošlješ tvoj pps, da bom videl kako želiš imeti postavljeno na zaslonu, tvojo mojstrovino od zastave in na koncu da zaženeš programček, ki ti ga bom poslal nazaj.

Bo šlo? 😉

:)))))) Čaki … ti takoj pošljem … :)))

LP, Bgv

Meni pa še en tak programček spiši, ki bo prišteval tolarčke na osebnem rčunu. Bo šlo?
Sicer pa sem našel ful enostaven način: v polje a1 vpišeš 1-5-04, v polje a2 pa =a1-NOW().
Polje A2 potem oblikuješ še tako, da po meri vpišeš [s] in dobiš sekunde ki manjkajo do1. maja.
Paste, zdej pa pride moja genijalnost do vrhunca. Na tipko F9 položiš flašo pira in sekunde se odštevajo same!!!
Genij.
Wega W. Genijalec. Lep, GENIALEN in skromen.

Sedaj pa resno: kdaj gremo na aa a aaa pir?

hjah, problem je ker je treba postavit konstanto katir pir se pojavi.

Verjetno bo res najbolje, da dorečemo ali je to http://www.mojpir.com ali http://www.najboljši.pir/net v http://www.myhome.kamn.runda/3x

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Hahaha … no … to je pa res ideja … :))))))))))))))))))))))))))))))))))

Lp, Bgv

Ej jo…
A je vam tale nov črviček čisto strežnike zabasal, skratka progi je narjen, poslat ti ga pa ne morem…

Kuga pa dej?

Kako mi ga ne moreš poslat?? :(((( Hm … čudno to. Čene pa … daj mi pošlji na Hotmail če drugače ne gre … kaca_2001@hotmail.com

LP, Bgv

Hotmail has permanently blocked the following potentially unsafe attachment(s): “moje ime”.exe (623 KB)

:((((

Lp, Bgv

aj aj aj aj aaajj

Hja kaj čmo, preko emaila zgleda da exe ali zip ne bomo spravili, zgleda da so vsi (večina) zablokirali pošiljanje datotek s temi končnicami.

Pa probaj tukajle

A navodila za uporabo si dobila ali tudi to ne?

:))))) Ej … še malo pa si bom začela r4es lase trgat … :)))))

Tam na tistem naslovu napiše … “This page is not available.” Juhuuu!!! Kok sem srečna … :)))

Navodila sem dobila, ja … sam file-a nikakor ne more spravit do mene … :)))

Lp, Bgv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close