Najdi forum

Napaka na A: disku

POZDRAVLJENI

Prosim vas za nasvet ali kakšen internetni naslov, ki bi mi pomagal pri odpravi napake na A: disku. Na njem imam shranjena 2 exelova dokumenta. Eden dela normalno, se da odpreti in deluje povsem OK, medtem ko drugega ne morem odpreti in nekaj časa v nalaga potem pa kliče napako, da dostop ni možen, da je mogoče samo za branje ali da strežnik ni dosegljiv,… bla bla bla.

Tudi, če prenesem file na C: disk, mi kliče da ni mogoče.

Kaj mi svetujete?

HVALA LP

Glede na to, da je tvoj A: disk najverjetneje disketna enota in glede na to, da so diskete strašno nezanesljiva stvar, je velika verjetnost, da je disketa na kateri imaš posneta ta 2 filetka poškodovana.

Najbolje je, da prosiš tistega, ki ti je zadevo posnel na disketo, da ti postopek ponovi.

Včasih se zgodi, da na drugem računalniku disketo prebere brez težav, zato je ne vrzi prehitro v koš. Poskusi na več računalnikih, morda celo iz dosa prekopirat datoteki na disk.

Možno je tudi, da je bila disketa med samim delom z eno od teh datotek odstranjena iz enote, še preden je bila zaprta. To pa običajno povzroči težave kasneje pri branju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close