Najdi forum

Težave z internetom

Zdravo!

V mreži imam povezana 2 računalnika preko routerja. Na 1., zraven katerega je tudi router dela normalno, 2. pa je danes začel zafrkavati. Enostavno se noče povezati na internet. Delal nisem nič, razen nekaj sem se ukvarjal z virusi. Sedaj antivirus ne najde ničesar. Naštimal sem IPje (pa čeprav jih ni bilo nikoli treba), pingam lahko 1. računalnik, kakšne strani pa ne.

Ima kdo kakšno idejo?

Če imaš XP jim ne verjemi da bodo sami naredili nastavitve in vpisali IPje. Poskusi z ročnim vpisom (IP, maska, DNS…).
Pa še to: če si nameščal av si lahko blokiral dostop do routerja?
Če ne bo šlo drugače resetiraj router.

Kako se resetira router?

Ena možnost je v nastavitvah no druga je pač gumbek na routerju. Sicer pa je vedno na voljo dobra stara metoda iz časov Spectruma: vse (modem, router in swich) iz napajanja ven in spet nazaj:))

Sem router in modem izklopil iz vtičnice za kakšne 3 minute in potem ponovno priklopil računalnika. Zadeva ostaja ista. Poskusil bom še s formatiranjem. Ampak je to res zadnja možnost?

LP

Si poskusal zamenjat kable na routerju tako, da das 1. kabel na drugi rac in 2. na prvega. tako ugotovis ce je problem na routerju ali na 2 racunalniku.

A lahko pingas drugi. rac iz prvega in obratno?

Kablov ne bom šel premikat.
Iz 1. na drugega lahko pingam, obratno pa ne.

Ne, nikar formatirat, gotovo je boljša možnost (razen če ti na računalniku ni potrebno ohraniti ničesar starega: potem bo ponovna namestitev smiselna).
Jaz bi vendarle ponovno pregledal nastavitve routerja. Nekako imaš blokirad izhod drugega računalnika in razlogi za to so lahko v firewallu ali pa kakšni napačni nastavitvi. Preglej in po potrebi ponovno skonfiguriraj router, ker možnosti sta itak samo dve: ali ti šteka router ali pa si nekaj zasral na 2. računalniku. Kaj če bi 2. računalnik s System Restore spravil na stanje na dan, ko ti je še vse delalo? Saj obnovitev potem lahko razveljaviš, če ti ne ustreza.

Potem ti predlagam, da 1. racunalnik izklopis iz routerja, drugega pa das na mesto od prvega in potem provas recimo “ping 216.239.59.99”.

Pomagal je format c: /q

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close