Blue screen
Takole je bilo:
Zagnala sem svoj mlinček (PII 350, 128 MB RAM). Po naložitvi BIOS-a in pred naložitvijo Windows 98, se je pojavil blue screen z nekako takšnim napisom: System low on resources …
Po pritisku na tipko, se je Windows sicer poskušal naložiti, vendar po prijavi ni delalo skoraj nič. Zato sem ga resetirala – in od takrat dalje dela spet lepo …
Ker sem pa mnenja, da taka sporočila lahko napovedujejo (v prihodnosti) odpoved neke komponente, vas sprašujem, če imate kakšne izkušnje, katera komponenta mi misli odpovedati poslušnost.
Že v naprej se vam zahvaljujem za vaše ideje…
Napaka se je pojavila že nekaj tednov nazaj (pa mi ne da miru) in od takrat naprej ni bilo več nobenih problemov.
Virusa nejverjetnej nimam (99,99 %), ker ga nimam od kje dobit. Na Internet se priklopim le enkrat mesečno (samo na Klik), imam FireWall, pred priklopom pa update-am AV.
Jaz osebno najbolj sumim grafično kartico (kar se mi sicer ne zdi najbolj logično), to pa zato, ker mi pred naložitvijo Winsov ekran parkrat ‘blinkne’ (odkar jo imam).
Hja, če zdaj dela ok že toliko časa, potem je težko rečt, kje je bil vzrok.
Če se še kdaj zgodi, bio bilo dobro, da točno prepišeš kakšno napako ti javi, do takrat pa upaj na najboljše, seveda pa za vsak slučaj naredi varnostne kopije svojih pomembnih podatkov.
Ekran pa lahko parkrat blinkne preden se sistem postavi v widowse, saj se med tem lahko nekajkrat zamenja resolucija.
Forum je zaprt za komentiranje.