Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Prosim … pomoč!!!!!! NUJNO!!!

Prosim … pomoč!!!!!! NUJNO!!!

Torej … kje je problem. Ne vem točno kaj sem staknila, ampak očitno je nekaj precej zajedljivega, saj se ga na noben način ne morem rešit … zato vas prosim za pomoč.

Zjutraj odprem računalnik in poskušam odpreti pošto (Lotus Notes) in mi napiše “The remote server is not a TCP/IP host”. Ker mi to večkrat naredi (pač ob surfanju po internetu mi verjetno na določenih straneh zamenja hosts), sem si pač naredila kopijo hosts-a in jo prepišem normalno čez host V WINDOWS in WINDOWS/system32/drivers/etc … in ponavadi mi vse lepo in prav dela … Danes pa nikakor ne uspe. V WINDOWS mi lepo prepiše čez … v ta drugemu pa mi nikakor noče.

Zagnača sem AD-aware (ta ni našel ničesar narobe) in Spy-bot … ta je našel nekega štoparja (Common hijacker) … oz. napiše tako

Common hijacker – redirected host
auto.search.msn.com – 213.159.117.235

Ga pobrišem … in namesto, da bi rešilo zadevo in bi bila jaz rešena vseh problemov … mi ta naredi tam v mapi etc. “backup” … Pobrišem … se hosts pojavi nazaj (a ja … mimogrede … noter v datoteki piše tako … “127.0.0.1 localhost
213.159.117.235 auto.search.msn.com”) … poskušam kopirati besedilo iz pravega host-a in prekopirati tja … mi ne dovoli (napiše da je datoteka samo za branje) …

Kaj lahko še naredim, da se znebim te nadloge??? Prosim … pomagajte mi … ker nujno rabim pošto … Brez nje ne morem delat … :((((

Lp, Bgv

Kateri operacijski sistem imaš ? Poizkusi z obnovitvijo sistema, določi zadnjo delujočo točko.

Imam XP-je.

??? Ehm … dej mi malo obrazloži “določi zadnjo delujočo točko” … Kaj naj bi to pomenilo?

Lp, Bgv

Ponudi ti funkcijo “obnovi na zgodnejši čas”, potem odpre kot en koledarček in izbereš tisti datum in čas za katerega veš da je sistem še deloval OK.

Bo šlo ?

Nisem sicer poizkusila te varjante … sem pa poiskala problem in ga … hvalabogu … rešila (dobro da obstaja forum.spywareinfo.com in njihovi fejst programčki) …

Sem pa imela ene 3 viruse in neke Hijackerje ali kaj vem kaj … Saj se dobro ne spoznam na te zadeve (in upam, da se mi ne bo treba prevečkrat poglabljat v to) … Sedaj sem vse očistila … He he … spomladansko čiščenje računalnika … ;)))) :)))

Hvala vseeno za pomoč … Mogoče pa bo prišla kdaj drugič prav …

Lp, Bgv

Pravzaprav hvala tebi: redkokdo se potem še javi ko reši problem. Takole vidiš pa smo sedaj vsi bolj pametni.
Mimogrede za tiste ki bodo obnavljali sistem na zgodnejši čas:
Start – Programi – Pripomočki – System tools – system restore.

:))) Jah … fajn je, če se napiše kako se reši problem … če slučajno kdo rabi kaj podobnega drugič. Saj zato pa je ta forum … da si lahko tudi sam poiščeš rešitev v prejšnjih temah … :)))

Sicer pa … hvala ti, da si napisal uno pot … Ta reč bo prišla kdaj še presneto prav … :))) ;)))

LP, BGv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close