prosim za pomoč
Včeraj ,ko sem okoli polnoči,delala na internetu se mi je ‘pojavila ikonica’s sporočilom’omrežni kabel je izključen’.Kabelski modem se je kake tri minute resetiral in potem je bilo vse OK tako,da sem pc.zaprla v prepričanju,da je ‘zdrav’:))
No,danes zjutraj pa sem doživela presenečenje.Norton mi je javil tole:
Dialer found
6c984D49d01
threat name
Draler Global
At risk
Pojma nimam kaj naj bi to pomenilo….na vprašanje če želim to deletirati sem kliknila na OK.
Mi lahko,prosim,nekdo obrazloži kaj se je dogajalo?
>Omenila bi še,da sem delala na Mozilli in ne Exploerju,kar počnem vedno…
Hvaležna bom za vsak odgovor.
Lep pozdrav
Najbrž ne bo kriv tisti oblaček, ampak si naletela na spletno stran, kjer si kliknila na Yes in se ti je inštaliral ta ljubi dialer.
Najprej: Hvala bogu, da si na kablu. Gre namreč za programe, ki ti namestijo “dialer” to je novo povezavo, ki samodejno kliče na oddaljene telefonske številke s posebno ceno (kot v Sloveniji 090 linije). Škode neposredno kompjuterju ne naredijo, lahko ti pa precej zasolijo telefonski račun!! ČE si seveda na modemu.
Če se vam torej pojavi tisti rumeni oblaček je vedno za pogledat kaj piše.
Torej vsi ki imate klicni dostop z modemom (pa tudi ti Sara, seveda) preverite če se vam ni v “Mojih povezavah” nasrala kakšna nova povezava.
Najprej odprite mapo, katerokoli mapo in v meniju “Orodja (Tools”)odprite “Možnosti mape (Folders options)”. V zavihku “Pogled (View)” poišči nekaj takega kot “Prikaži skrite datoteke in mape (Show hidden files and folders)” in to izberi. Dialer namreč naredi novo povezavo kot skrito.
Tako: sedaj pa nad ta dialer!
v Start / Programi / Pripomočki / Comunications / My conections
poiščoite povezavo ki je tam sploh ne bi smelo biti in jo odstranite.
Za tiste z nortonom pa seveda izi varjanta: naredite update virus definicij (itak je to pametno narediti večkrat, kot se norton sam spomne), naredite popolni scan sistema in izbriši vse kar diši po dialerju.
Čisto na koncu moraš še obnoviti nastavitve IEja ampak Sara, ti itak nucaš Mozillo. za ostale pa – obnovi v internetnih možnostih privzete nastavitve.
Wega
the lepest, the pametenest and the skromnest.
Ah, čajčki, limonca pa postelja pa nekdo, da te malo poboža.
Računalnik bo že preživel brez tebe. Glede na to, da ti ga je norton najbrž postavil na hladno, sploh pa glede na to, da itak nimaš modema zvezanega na telefon ampak na kabelsko, ti nima kam klicati.
Jep, internet je res sodrga. Samo da so nekateri to že dojeli, drugi pa še vedno nimajo nameščene nobene zaščite, ker jim kao upočasnjuje delovanje. Kot bi šel brez olagume v najbolj zakoten kupleraj.
Pozdravi se!
Wega
no pa sem zopet nazaj:))….mislim ,kolikortoliko,zdrava.
Wega še enkrat se ti zahvaljujem za,koristne, napotke in nasvete.
Sedaj je vse urejeno.Pravzaprav je,kot si omenil,norton opravil svoje.
Zaenkrat prisegam na Norton 2004 in na Mozillo.Izkazala se je zanesljivejša kot Explorer.Tudi glede spamov.
Ad aware dela pridno enako NortonAntiSpam ….joooooj pa saj ni res koliko zaščite potrebuješ,da preživiš na enem us……. internetu.
Mirne dneve želim!
Forum je zaprt za komentiranje.