Najdi forum

prenosniki in internet

Hi!
Kaj bi mi lahko kdo prosim razložu, kaj pomen: Ethernet, Wireless LAN, Wi-Fi, Bluetooth in podobne stvarce v zvezi s prenosniki? Bi si rada kupla en fajn prenosnik pa bi rada čimboljši in čimhitrejši dostop do neta. Plis help!

thx

No gremo.
Ethernet- omrežje, splošen izraz
Inranet- omrežje, ki nima povezave v svet, temveč je fizično ločeno od ostalih omrežij.
Internet- medmrežje…
Wireless- brezžično omrežje, namenjeno večjim prenosom podatkov, v LJ je že 10 takšnih dostopov.
Wi-Fi- protokol za prenos podatkov po žici med dvema napravama(recimo kamera in računalnik) hitrost do 400MB/s
Bluetooth- brezžična povezava na krajše razdalje namenjena manjšim prenosom podatkov, namenjena za prenosne naprave kot so dlančniki, telefoni.
Glede dostopa do neta pa tkole. Če kupiš faj prenosnik, še ne pomeni da imaš dostop do neta. To moreš urediti posebej. Moreš se tudi odloćit, kakšen dostop želiš, oziroma potrebuješ.
Če hočeš hiter dostop, potem je tu ADSL ali kabelski internet, vendar si omejena tako, da ga lahko uporabljaš le doma ali v službi, če ga imate. Če želiš dostopat iz različnih lokacij, ti ne preostane nič drugega kot telefonski dostop(Siol, Volja..), ki pa ima zopet slabo lastnost- počasnost.

Upam da sem vsaj malo pomagal
Prenosnike dobiš pa zelo poceni na: http://www.si-shop.net

Ej ful ti hvala za odgovor.
Kaj mi lahko prosim poveš še kaj več o brezžičnem omrežju, kako deluje? En prijatelj mi je neki govoru o satelitski povezavi. Mi lahko ti poveš kaj več?

thx

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close