Najdi forum

Rabim mnenje

Kupujem racunalnik

Prosim profije za mnenje :
Racunalnik vsebuje:
– Stabilno osnovno ploščo z vgrajeno mrežno in 5.1 zvočno kartico,

– Procesor Intel Celeron 2.4GHz,

– Vgrajena grafična kartica Intel Extreme, do 64MB pomnilnika,

– Delovni pomnilnik DDR 256MB,

– Trdi disk 80GB, hitrosti 7200 rpm, disketna enota,

– DVD+RW enota 4x hitrosti zapisovanja…

A je to a)bl podn
b) srednje dobr rac.
c) precej dober rac

Kaksna naj bi bila cena takega kompleta po vasem mnenju?

TNX & LP

lawishy

Laično mnenje:
Cena med 150 in 200ksit z ddv in windowsi, sicer pa si potegni z interneta kakšen cenik in preveri cene po komponentah.
Zakaj Celeron? Ta mi gre najbolj v nos.
Stabilen MB je zelo splošen pojem, po moje je edini kriterij kvalitete cena.
Če imaš doma še samostojno DVD komponento, preveri katere medije podpira in temu primerno izberi DVD pekač.
Po moje je blizu B ja (merjeno od A ja), sicer pa odvisno čemu bo služil.

Totaln podn računalnika.. to ne sme stati več kot 120.000

Disk… vsaj 160 Gb

Vgrajena grafična…. Totaln podn… nemogoča zadeva (dobra samo za office in space kadeta). Grafična vsaj FX5600 ali Radeon 9600 (ultra, pro ali pa tudi ne)

Ne kupuj I. celerona… kupi AMD

DVD pisač … Kupi DVD+-RW

Ram… 512 je kul….

Osnovna plošča… 1. Abit 2. Asus 3. MSI 4. Chaitech drugo ne kupuj… no mogoče še intel, samo so predrage.

Vse pa je seveda odvisno od financ.

Aja, za kaj pa rabiš sploh ta strojček (mlinček)?

Imam tak prenosni računalnik z hitrejšim pekačem pa se dal 180 000 sit

Če sem prav razumel vprašanje, lawishy ne potrebuje mnenje zagretega igričarja (Neel-X), ki ima popolnoma specifične zahteve, ampak splošno mnenje.

Stabilnost računalnika ne zagotavlja recimo tak in tak procesor, toliko in toliko RAMa, ampak predvsem poreklo teh komponent. Tako je lahko recimo grafična kartica Radeon 9200 enega proizvajalca odlična, drugega proizvajalca pa, zaradi uporabe nekvalitetnih komponent, zanič. Kateri proizvajalci so kvalitetni in kateri ne, je pa preširoka tema za tukaj. Po kvaliteti se razlikujejo tudi sestavljalci računalnikov, saj sem recimo že videl PCja, ki je imel na procesorju montiran mnogo premajhen ventilator, pritrjen s pisarniškimi sponkami….

Računalnik, kot je naveden v zgornjem vprašanju, popolnoma zadostuje za resno delo pisarniškega tipa. Take modele najdemo v večini podjetij za dnevno rabo, dokaj pogosto jih tudi kupujejo študentke za svoje delo (seminarske, internet), saj statistika pravi, da uživa v igricah le okoli 5% žensk (in okoli 75% moških).
Za multimedijsko uporabo in igrice PC ni preveč primeren, saj ima vgrajeno preskromno grafiko, prepočasen procesor in premalo RAMa. Kar pa ne pomeni, da zadeve ne bodo delovale, ampak da ne bodo delovale tako, kot bi lahko.
Disk 80GB/7200 za 90% uporabnikov zadošča, pripombo bi imel pri DVD +RW zapisovalniku. Upam, da gre samo za pomoto pri navajanju modela, saj nakup modela samo +RW ni več upravičen, ker se je težišče že prevesilo v korist – RW standarda. Vsekakor pa je najboljši nakup zapisovalnika, ki podpira oba, tako +, kot – standard (ni razlike v ceni). Če pa misliš gledati veliko filmov ali veliko poslušati glasbo iz CDja, ni odveč razmislek o nakupu posebnega CD bralnika (za cca 5.000 Sit). Laser v pogonu z uporabo namreč izgublja svetilnost. S tem se tudi uspešnost zapisovanja CDjev rapidno zmanjšuje. Zato zapisovalnik uporabljaj za zapisovanje, bralnik pa za branje, če je le možno.

Ne kupuj tega, ker ni vredno 120.000 sit. Kupi pentium od 2,6 mhz naprej in imeti mora najmanj 512mb, trdi disk je na tvoji strani. Zvočno ima lahko na os.plošči!!
Pa veliko sreče pri nakupu

Če ne misliš igrat igric in se ukvarjat s snemanji domačih DVD jev je zadeva še predobra.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

OK
najprej hvala za vse nasvete, mnenja, nepotrebne opazke etc

Rac. sem ze nabavla (bla je ena posebna akcija).

Denarja : malo manj kot 100.000 (glede na vasa mnenja sem dobr cez prsla 🙂

lala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close