Najdi forum

Kako se v Wordovem dokumentu nastavi, da ne oštevilči prvih dveh strani?

Načelno bi se to moralo nastaviti, tako da za nadaljevanje besedila nastaviš novo sekcijo. Poskusil sem, a ne deluje. Ko zbrišeš številčenje v prvi sekciji, izginejo tudi v drugi sekciji…

Bom še malo poskušal, ker tudi mene zanima. Včasih pride prav in je treba najti rešitev.

greš na “insert”, page numbers, format. pol ti pa piše page numbering, start at… in klikneš 3 (tretja stran). upam, da boš razumela, če maš slovenski word.

Ula očitno nisi razumela vprašanja.

Tanja, našel sem eno od možnih rešitev: nov dokument sestaviš iz dveh datotek, prva ne bo številčena, druga pa bo.

1. Del besedila, kjer ne želiš številk strani shraniš kot novo datoteko (npr. da sta to tvoji prvi dve strani.

2. Zbrišeš prvi dve strani v prvi datoteki, da ostanejo le strani, ki jih boš oštevilčila. Nato izbereš vstavljanje številk strani in ga ustrezno nastaviš ter shraniš tako popravljeno drugo datoteko.

3. Odpreš prvo dat. z neoštevilčenimi stranmi, se postaviš na konec besedila in vstaviš novo sekcijo (meni Insert Break). Odpre se ti nova prazna stran. Sem vstaviš 2. datoteko, ki si jo prej že ustrezno oštevilčila (Insert file).

4. Shraniš tako datoteko in v njej bosta prvi dve strani (ali po potrebi tudi več) neoštevilčeni, preostale pa bodo imele št. strani. Stran tretje strani pa lahko poljubno nastaviš že prej kot ti je omenila Ula, v našem primeru najbrž s 3, pač odvisno, kaj želiš.

Upam, da sem bil dovolj razumljiv. Poskusi, enostavno je. Če ti ne uspe, se pa spet oglasi.

Prvi dve strani ločiš od ostalih s section breakom. Ko v headerju ali footerju vstavljaš številko strani ne pozabi izklopiti “Same as previous” gumba na HeaderFooter toolbaru.

ja, se opravičujem. razumela sem, da se številčenje začne na tretji strani 🙂

Bravo, Sith! Res je, premalokrat pogledamo dodatne opcije, ki nam jih word ponuja ogromno. Tvoja rešitev je prava, hitrejša in enostavna.

Vprašanje pa je, ali bodo uporabniki znali izklopiti “Same as previous”, zlasti če bodo številčenje strani nastavili iz menija in ne neposredno v nogi ali glavi dokumenta.

Tudi v računalništvu je podobno kot pri osvajanju ženske: poti in načinov je veliko. 🙂

no evo več glav več ve

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close