Direct cable connection
Nekako mi je uspelo povezat dva računalnika skupaj preko paralelnega porta.
Host ima Win95 in na njemu sem ustvaril en Shared folder,
guest pa ima winXP.
Na hostu (win95) imam status :Connected via paralel cable on LPT1 , na Guestu (XP) pa tudi imam status connected.
Rad bi prenesel neke fajle iz enega računalnika na drugega, vendar ne vem kako. Če odprem Windows explorer na katerikolim računalniku vidim le lastni disk, ne pa tudi disk od drugega računalnika.
Če kliknem na My network places na guestu ne pokaže nič, če pa kliknem na hostu Network Neiborhood – Entire Network pa dobim sporočilo “unable to browse network. The network is not accessible”
Kaj delam narobe oz. kako skopirat fajle iz enega računalnika na drugega? Rabim še kakšen dodaten program?
Oba računalnika sta notebooka , eden IBM T30 in drugi IBM 380 in zadnji nima mrežne kartice. Saj sem nekje dobil 10/100 Lan od 3com-a (Megahertz) PCMCIA kartico, ampak mi ne paše v PCMCIA slot – ne gre not, je en rob na koncu preširok.
Najbrž misliš na program fastlink in pa fastwire. Ta dva ne prepoznata dolgih imen, pa tudi novejši računalnik pa nima disketnika.
Link kabel imam pravi, pa tudi računalnika se med sabo spoznata. Če na enem prekinem povezavo drugi to zazna, tudi ko vspostavljam povezavo, se hkrati pojavi preverba passworda in potem connected.
Kje bi pa moral videt fajle iz drugega računalnika, če bi vse delalo pravilno? na windows explorerju???
Forum je zaprt za komentiranje.