Najdi forum

Navidezni pomnilnik ?

Ko končam igro I G I 2 se mi izpiše naslednji napis:
Windows – najmanjša možna velikost navideznega pomnilnika je premajhna. Vašemu sistemu primanjkuje navideznega pomnilnika. Program Win. povečuje velikost odsranjevalne datoteke navideznega pomnilnika. Med tem postopkom bodo morda nekatere pomnilniške zahteva zavrnjene.

Zanima kaj to sploh je navidezni pomnilnik, zakaj je do tega prišlo in kako bi to popravil, saj se mi do sedaj to opozorilo ni pojavljalo ?
Naložene imam Win. XP prof.
Procesor : AMD 1333 MHZ
Trdi disk : 40.8 GB
Ram : long dimm 256 MB

V sistemskih lastnostih (desni klik na moj računalnik, nato lastnosti) v zavihku -dodatno- poglej nastavitve učinkovitosti delovanja. Tam poišči zavihek “dodatno” in klikni na “spremeni” v odstavku navidezni pomnilnik. Poigraj se z nastavitvami (jaz sem nastavil od 576 – 1152).
Najbrž bi ti pomagal kakšen MB rama veča a na vrat na nos ne teci v štacuno.
Poročaj kaj se dogaja!

Hvala za nasvet, zaenkrat se mi ne prižge nobeno opozorilo, nastavil pa sem ga tako kot si mi napisal. Še to me zanima, kaj navidezni pomnilnik sploh je in čemu služi ?

lp, Rok1

To je datoteka na disku, v katero si Windowsi pripravijo binarne zapise, ki se nato naložijo v pomnilnik(RAM). Najbojlje pa je, da si najvišjo in najnižjo vrednost velikosti tega navideznega pomnilnika nastaviš na enako vrednost. Stem pridobiš nekoliko procesorskega časa(Windowsi za povečavo te datoteke porabijo preveč časa)

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close