Najdi forum

Nalepke v excel tabelo?

Živjo,
ali kdo obvlada obratno pot; iz že pripravljenega dokumenta nalepke.doc
spremeniti v tabelo v excel, v vir podatkov za nadaljno uporabo?
Hvala za pomoč in lep večer,

Upam, da mi je bilo vprašanje jasno:

Obratna pot je ista, torej obratna :))

Tabelo v Word-u skopiraš v excel, datoteko shraniš in naslednjič uporabiš podatke za tiskanje nalepk (lahko uporabiš cel list ali samo področej tiskanja).

Če bi pa rada imela podatke v vrsticah, potem tabelo v Wordu skonvertiraš v tekst in to skopiraš v excel. Uporabiš spet lahko cel list ali področje tiskanja.

Kot vir podatkov ti ni treba nujno uporabljati wordove datoteke. Če si že imela podatke v excelu, zakaj si sploh pretvarjala v word?

Nataša

Ojej. Ljuba duša, kaj zaboga pa imaš v nalepke.doc?
Pa poskusimo vseeno.

– lahko označiš vsebino dokumenta, ka skopiraš in prilepiš v celico. Potem podatke v celici obdelaš tako dda označiš stolpec in izbereš Podatki / besedilo v stolpce

– lahko pa recimo zakompliciraš in podatek po podatek lepiš v celico…

– še lažje pa bo, če poveš kaj več ali pa mi nalepke .doc kar pošlješ.

Hvala obema za navodila, ampak, naj razložim, da sem podatke v obliki doc dobila po e-mailu, približno 12 naslovov na list in ca. 20 listov. Vem,da lahko kopiram v excel,tudi kako…..ampak se mi zdi neumno, da razbijam podatke in jih ročno copy,paste….prenašam v excel. zanimalo me je če je možna, enostavna obratna pot!???
Pa-pa

Poglej, ne zastopim:
Če si dobila naslove v obliki

Janez Novak
Zavožena 17
1234 Mengeš

Jože Novak
Zvožena 13
1234 Mengeš

Itd

Potem je pač copy/paste tisto kar nucaš. Ne vem, kaj bi pravzaprav bilo enostavnejšega od štirih korakov: Ctrl+a, ctrl+c, klik, ctrl+v?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close