problem
“tako vidiš, novejši driverji vedno rešijo težave z virusi, pametno Polde”….he ,he ,če tako misliš ,se boš moral pa še marsičesa naučit….tudi tega ,da po enem simptomu še Bill ne bi mogel določit vzroka napake
Če si (v kar pa upravičeno dvomom)kdaj odpravljal težave računalnikov ,bi moral vedeti ,da obstaja postopek ,s katerim lokaliziramo težavo…tega pa se ne da narediti v enem koraku.Svetujem ti ,da svoje frustracije zdraviš na kakšnem bolj primernem mestu(priporočam ti kakšnega Ruglovega kolega) ,namesto ,da pljuvaš po forumu ,ljudem pa ne ponudiš koristnega nasveta.
Ker ljudje tu postavljajo vprašanja ,ker pričakujejo rešitve ,pa se potem najdejo taki ,ki pametujejo ,namesto ,da bi pomagali.Izkušnje pa so me izučile ,da je potrebno pri računalniških problemih mislit na več vidikov ,ne pa le na prvo rešitev ,ki ti pade na pamet(oziroma ,ki jo poznaš).
Če sem prav prebral, mu ne resetira compa ampak se mu prekinja povezava. Naj se ccc še tako napihuje in prazno glavo oznanuje, so nadgradnje driverjev včasih rešitev (več o tem na: ) včasih pa seveda ne.
Razlogov za izpad linije je seveda nešteto.
Od slabo spisanih gonilnikov za slabo narejene modeme, do virusov. Ampak vmes so še zelo banalne stvari, za katere se izkaže da so – začuda najpogosteje vzrok težavam.
Najprej – in ne smej se! – preglej žico od priključka na modemu do priključka na steni. priklopljen prosi koga da ti malo “pomaje” parico na kritičnih mestih pa boš videl.
Potem – rekel sem ti že, da se ne smej!! – poglej, če nimaš slučajno kakšne kljukice na povezavi, kjer piše “izklopi povezavo če je ne uporabljaš več kot …. minut” ali pa izklopi povezavo, ko je ne potrebuješ ali kaj podobnega.
Pa še Caps Lock izklopi. sej ne, da se povezava ne bo več izklapljala ampak lažje te bo brati.
Wega
Lep, pametnejši kot ccc in skromen.
Forum je zaprt za komentiranje.