Najdi forum

Sem popolna amaterka v Excelu in me zanima, kako narediti, da mi bo printer izrisal tudi vrstice in stolpce, ki so drugače na strani narisani? Ko sedaj printam, mi izpiše samo vsebino, brez tabele. Hvala.

Črte od excela se ponavadi ne tiska na papir.. Verjetno si mela v mislih natisnit tabelo.. To se v excelu 2002 (office xp) naredi tako da označiš polje, ki ga želiš obrobiti, potem greš na oblika -> celice -> obrobe, tam si definiraš tvoje črte v tabeli..

Drugače pa se mrežne črte vključi v tiskanje tako da greš na datoteka -> priprava strani -> list – tam obkljukaj natisni (mrežne črte).

lp

dve možnosti: vrstice in stolpce v resnici di narišeš. Označiš celo tabelo in jo obrobiš v enem od načinov obrobljanja. Najhitrejša možnost je, če v orodni vrstici poiščeš ikonico za obrobljanje (ima obliko – eh kako naj povem, štirih uokvirjenih celic?)
Druga možnost pa je, da v nastavitvahpriprave strani določiš kaj naj ti tiska.
Do tja prideš na več načinov, dva najenostavnejša sta da v meniju Datoteka (file) klikneš na Priprava strani (page setings) in izbereš List (sheet). Tam v sredini odkljukaš da ti natisne mrežne črte. Na drugi nain do tja prideš prek ikonice predogleda strani (page preview) ki je v orodni vrstici(bel list z lečo v spodnjem kotu) in izbereš nastavi. Ta izbor je dober tudi zaradi tega ker ti načeloma pokaže, kako bo zadeva izgledala natisnjena.

dr.Wega LPS

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close