Najdi forum

plače računalničarjev

Če mi lahko kdo od računalničarjev ki so tu gor pove kolko so kaj plače računalničarjev pri nas? Da maš že faks, pa da nisi ravno lolek pa nakaj izkušenj al pa če nimaš faksa narjenega pa vseen kaj obvladaš? Pa še to, ali res v večini služb pričakujejo da si jim na razpolago skor cel dan?

ne računalničarji so na razpolago samo 4 ure.
plače imam pa 100.000 sit.
Vedno je pa moj nasvet podoben tvojemu: Format C

malce čudo je kaj je to v računalništvu lolek

ali to pomeni da imaš certifikate:

Microsoft
Cisco
RHCE
Unix
Podatkovne baze
Komunikacije
Office orodja
Požarni zidovi
Backup sistemi

In še milijon zadev.

Glede na tvoje pisanje na forumu bi ti dejal da sploh nimaš izkušenj
razen format c
plača 50.000 sit

in seveda so računalničaji 24 ur na voljo.

Tle si ga pa najdu – loleka :)))

Format C: jah, to zna vsak lolek, res!

Plače so perverzno visoke!

Niste mi prav dost koristli z odgovori. Vprašal pa sem zato, ker se odločam kam bi šel v šolo. Zdaj pa res ne znam še kaj dosti in tudi nisem mislu za delo. In kolko bi blo če bi imel vse tiste certifikate? Glede drugega vprašanja pa slišim da kdaj s faksa prileti kdo ki ni ravn uporabn pa če prav ma faks. Nekaj pa je takih ki ful obvladajo stvar pa nimajo dokončanega faksa. Mi mogoče lahko zaj kaj več povete?

hehe a, pa saj ni svet kriv, da si ti jezen, še manj pa obiskovalci tega foruma. Sicer pa na dotičnem forumu ni nobenega “strokovnjaka”, vsi to počnemo tko za svojo dušo in še nobeden ni zaslužil niti tolarja. In do sedaj smo rešili skoraj vsak problem, kakšnega v parih minutah, kakšnega pa malo bolj na okoli. Pa tudi tvoji odgovori niso vedno pravilni, tako da ne vem, zakaj bi potem odgovori drugih morali biti 100% natančni.

No ja pa saj bo tudi zate prišel dan, ko ti ne bo treba jeze skrivati za anonimnostjo foruma.

Zdja pa še resni odgovor za perota:
Računalništvo je danes že tako splošen pojem, da je težko govoriti na splošno. Če določeno področje obvladaš (pa ne mislim piflarije iz faxa) in imaš nekaj izkušenj, potem lahko prilezeš do kar lepe plače.
Trenutno so sigurno najbolj plačani in iskani programerji in strokovnjaki za varnost omrežij.

Kar se pa tiče tega, da si non stop na razpolago, pa je danes na srečo tu internet in povezave od kjerkoli že, tako da se da veliko poštimat kar npr od doma.

moj oce ima 420 neto. Dela v Comtronu.

No, vidiš, kaj nisem rekel? Perverzno visoke! Ampak ne vsi. Vsak lolek nima toliko.

Uhhh, to je pa skoraj 10 x toliko, kot imajo delavci v slovenskih tovarnah.

lp

Taka, ki nima še faxsa pa obvlada in nosi denar na kup je moj mož. Ne boš verjel tudi on je Pero. Pa tud nekje blizu moramo bit doma, Ker mislim da si ti tist pero, k je za vrtec v Pirničah spraševal enkrat poleti na Starši-staršem

Dajte, dajte nikar ne pretiravajte.

Ne bom rekel kje delam, ampak lahko bi se reklo, da v eni vecjih nasih programerskih his. Place niso bistveno visje, kot v primerljivih panogah z primerljivo izobrazbo. S perverznostjo pa niti ne zacenjajte, ker s tem samo kazete svoje omejeno poznavanje podrocja.

Pa lep pozdrav

Hehe, alora, ma smo se malo hecali 🙂 Normalno, da niso visoke!

Plače rastejo v tem zaporedju
· Opis opravil in delovnih nalog – kaj delavec dela – od preprostejših k vse bolj zapletenim nalogam – katera dela prevladujejo – katera dela se manj pogosto pojavljajo
·servisni tehnik · administrator
·sistemski inženir · prodajni inženir
·ali razvijalec programske opreme ·
·sistemski arhitekt/sistemski analitik · prodajni svetovalec
·svetovalec · vodja oddelka, direktor
·vodja projektov

Pa še nekaj:
· vedno bolj zahtevano delo v skupini
· vživetje v potrebe stranke (tehnologija ni sama sebi namen)
· dokončaj začeto, če ne zmoreš, se posvetuj s sodelavci!
· stranke ne iščejo problemov, ampak rešitve za njihove težave
· sposobnost predavanja in učinkovite podpore prodaji

(to sem zadnjič pripravil za ene osmošolce, ki so bili pri nas na obisku).
Bolj ko boš znal kaj več kot šravfat PCje, bolj bo rastla plača.
Formalna izobrazba pa ni (toliko) pomembna. Vseeno pa diploma do neke mere nekaj pove o človeku – da je sposoben sam priti do zadanega cilja.
In tudi to je nekaj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close