Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Najugodnejši internet dostop

Najugodnejši internet dostop

Pred kratkim odkrila forume na Med.over.net :)))) in pričela doma non-stop viseti na internetu. Lahko si mislite, da me je pričelo zanimati kateri dostop do interneta bi bil najugodnejši!!! Naj še povem, da kabelske na našem koncu ni in je še nekaj časa ne bo.

Kaj mi svetujete? Kako smotrno urediti dostop do interneta?

Verjetno misliš imeti klicni dostop ( dial- up) . Če še študiraš je vsekakor najcenejša varianta preko Arnesa…. . Če si pa že velika :-)))) potem, ja potem pa ena od tistih novodobnih številk 0888 , ki so dražje kot Arnes , ki za enkrat še dela na številki 0889 . Cene za 0888 so pa tam nekje okoli 200Sit / uro v času dražjih impulzov in nekje 150Sit/ uro zvečer in ob praznikih ter sobotah in nedeljah. Ponudniki so pa : Volja.net, Siol.net Butn.net, k2.net etc……. .

Evo sem se potrudil in našel točne cifre za klic v 0888 ( Siol, Volja, Butn….) .

3.24 sit / minuto ( dražja tarifa)

1.80 Sit / minuto ( cenejša tarifa)

Torej na uro je to ….. 194 sit…… oziroma 108 sit / uro ( cenejša tarifa).

posavec

Zlat si! Kaj pa ADSL (čeprav moram priznat, da niti ne vem točno kaj ADSL je)?

Predpogoj (komercialni pri Telekomu/Siolu in ne tehnološki) za ADSL je ISDN. Za vsak slučaj: ISDN je tisti “tadražji” telefon, kjer imaš dve ali več naročniških številk. Cene ISDN in ADSL paketov naročnin in priključnin so na telekomovih oz siolovih straneh. Ko enkrat vse skupaj laufa, imaš za internet fiksen mesečni strošek (ne glede na to koliko časa ga uporabljaš), ki znaša cca 8ksit (samo ADSL brez ISDN) na mesec (za študente nekoliko ceneje).

ADSL….. super zadeva, kdor jo lahko ima!!! Kot je napisal Sith… predpogoj za adsl je isdn . Najcenejši ISDN paket stane 25.000 sit. Lahko ga plačaš tudi v 10.obrokih. Nadgradnja adsl te pride še dodatnih 30.000 sit. Lahko ga plačaš v max..3. obrokih. Je pav Adsl vračunan zraven še modem in vsa ostala krama , ki mu pritiče + montaža je tudi že všteta.
Mesečni stroški so pa 8067 sit za Adsl + 3670 za ISDN . To slednje plačaš skupaj z računom za telefon Telekomu. Tisto prvo pa siolu. Si pa lahko na netu, če imaš ADSL non stop priključena 24 ur na dan, 7dni v tednu. Cena je konstantna . Če si študent je še manj ( nekaj čez 6.500 – natančne cifre ne vem). Da o hitrosti prenosa podatkov vs. klicni dostop ne govorimo.
Zadeva 1A ,le kot sem na začetku napisal, kdor ga zaradi zmahanosti telekomovega omrežja lahko ima. Če nisi ravno iz mesta ali kakega večjega kraja se boš verjetno z ADSL – om obrisala pod nosom. Jaz sem se že.

Posavec

Samo malček dopolnim posavca, sicer vse štima. Za istočasni priklop ISDN in ADSL so dajali svojčas popust, tako da je ISDN prišel samo 20.000.
Študentski paket je 5900 in se res splača pozanimat, če ni kdo v tvoji familiji redni, izredni, dodiplomski, podiplomski ali kakršenkoli študent.
Dodatna možnost, ki jo ponujajo zadnje mesece pa je še sioltv, nad katero sem naravnost navdušen

LPS Wega

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close