Kako prevesti
Lep pozdrav – imam eno vprašanje, katerega ne znam in ne znam razvozljati. Gre za Word in sicer natančneje me zanima, če je možno celoten dokument prevesti v drug jezik. Če je, vas lepo prosim, če mi nekdo napiše potek, če pa ni možno, pa bi bila vesela vsakega nasveta, kako bi to v najkrajšem času to naredila.
Pa še eno vprašanje: ali se da v Wordu nekako nastaviti na nemške črke oz. nemško tipkovnico?
Lepo prosim, če mi lahko kdo pomaga.
Prevajanje v Wordu? Ne vem… vsekakor pa najdeš razne programčke na internetu (google). Pa jih ne priporočam za prevajanje, ker je prevod ponavadi več kot katastrofalen. Če tekst ni dolg, ga prilimaj na forum – se vedno najde kakšna “dobra duša”, ki ti dalje pomaga.ž
Kar se pa nemške tipkovnice tiče, pa to nastaviš v nadzorni plošči -> tam poišči ikono Tipkovnica in samo nastavi nov jezik (morda boš potrebovala CD za windowse… ne vem, se ne spomnim več). Tipkovnico potem spreminjaš v spodnjem desnem kotu (tam, kjer je ura) – če ti zdaj piše Sl, potem kasneje samo klikni na ta Sl in odprejo se ti še druge možnosti. Torej tipkovnice ne nastavljaš v wordu…
Če pa le ne bo šlo, si pa pomagaj z ascii-kodami:
ä = ALT+132
ü = ALT+129
ö = ALT+148
Ö = ALT+153
Ü = ALT+154
Ä = ALT+142
scharfes S pa najdeš pri simbolih (grška beta)
Lp, mishika
Če uporabljaš XP-je, enostavno dodaj nemško tipkovnico (ne potrebuješ cd-ja z windowsi) v nadzorni plošči. Potem med pisanjem enostavno preklopiš na nemške znake, in spet nazaj na slovenske.
Prevajalnikov je že kar nekaj na trgu, a noben ni kaj prida. Morda bi bili tebi vendarle v pomoč, ker se ukvarjaš tudi s prevajanjem. Preveri npr. Presis na Amebisovi strani.
Všeč bi ti bil najbrž tudi slobar Babylon.
Forum je zaprt za komentiranje.