google.com
kaj ,vraga,se na guglu dogaja?Z vsem zaupanjem,vtipkam temo ‘prijateljstvo’ pa glej ga zlomka…na ekran se mi vsuje tisoč in ena reklama…pc sem morala resetirati.
Mi kdo zaupa kako preprečiti takim in podobnim reklamam prost vstop do mojega interneta.Instalirane imam vse,zaupanja vredne,kondome pa vendar….
Aja…windows je pa 1998.Nastavitve v slo.jeziku
Hvala lepa
Poskusi še s kakim spybotom. To mi je čudno, skoraj gotovo imaš kak program za reklame nevede inštaliran. Google je povsem brez reklam in tudi, ko sem sam vpisal to geslo mi ni vrglo ničesar drugega kot zadetkov iskanja. Imaš mogoče inštalirano kako dodatno orodno vrstico v Internet explorer (morda ravno od google ali yahoo) ali kaj podobnega?
Najenostavneje kar z Google toolbarom – nova verzija ima tudi opcijo
Blocking popups:
-v google isci vpisi: google toolbar
-downloadaj si ga
-V Options obkljukaj Popup Blocker
Lahko si pa seveda dowloadas kaksen poseben programcek, ki je namenjen samo temu (poisci pop up killer )…
Google toolbar ima se cel kup drugih koristnih zadev…
Heeej, pa sej google sam po sebi nima nobenih popupov. Sara predlagam ti, da primeš bika za roge in poiščeš izvor teh reklam, ki se ti odpirajo ob googlu.
Stavim pivo ali vroč čaj, da imaš na računalniku program tipa gator, ki komaj čaka, da ti v kak iskalnik ali imenik tipa google vtipkaš želeno geslo in te zasuje z reklamami. Iskalniki so še posebej zanimiva tarča, saj takoj pokažejo smer posameznikovega zanimanja in izberejo temu primerne reklame s katerimi te zasujejo.
Popupkiller bo navidezno rešil problem, v resnici bo pa ostal, le da boš ti imela zavezane oči pred njim.
Praviš da adaware ne da učinka? Si poskusila tudi s programom spybot? Ter drugo: imaš slučajno inštalirane kakšne pripomočke, kot so dodatne orodne vrstice v internet explorerju. Tudi tu bi lahko bila finta. Pravzaprav težko svetujem, vem le to, da google ne odpira dodatnih popupov, tako da imaš skoraj gotovo v računalnik vnešen kak programček, ki pregleduje tvoje vnose v google ali tudi kak drug iskalnik, jih zelo verjetno pošilja na neznano spletno mesto in te od tam nazaj zasipuje z reklamami. Poskusi tudi iskalnik , vnesi poljubno geslo in povej ali se ti tudi tam odpirajo reklame.
Poskusila sem omenjeno stran in,zaenkrat,se reklame ne odpirajo.
Vidim pa,da je dober iskalnik tako,da ga bom uporabljala namesto googla.
V drobovje mojega računalnika sva gledala dva…z ad awarom našla ogromno ‘stvari’ primernih za deletiranje…brisala cookije,zgodovino…skratka probala,da računalnik ne pušča preveč sledi.
Imaš prav ,v repliki zgoraj, iskalniki zaznajo smer posameznikovega
zanimanja in mislim,da je dobro iskalnike,če je mogoče,menjavati.
Lep pozdrav in hvala…..
Ne, nekoliko narobe si me razumela. Programi (ki sicer nimajo ničesar skupnega z iskalniki) se ti vtihotapijo v računalnik in imajo nastavljeno npr. da postanejo pozorni na tvoje vnose kadar imaš odprto stran http://www.google.com, te vnose pošlje na eno tretjo stran in iz tiste tretje strani se ti odprejo reklame. Tako, da če je tvoj računalnik “čist” lahko mirno delaš vedno z istim računalnikom. A pri google te pa še vedno zasipavajo z reklamami?
no ,saj tako sem mislila tudi jaz.Enostavno, bistri programii iščejo sled….gugl nima pri tem nič…ampak res pa je,da od yahoo iskalnika, ni preletela niti ena reklama pa sem ga včeraj precej zlorabljala :))
na guglu pa (včeraj)verjemi ali ne..deletirala sem jih 33 ,v roku desetih minut.
Ampak kako naj pridem do teh programov in jim preprečim svobodno
pešpot po mojem pc-ju.
Aja sem opazila napako…napisala sem iskalniki namesto programi 🙁
LP ,lep vikend in hvala
Kako boš dokončno rešila problem upam, da ti bo povedal kdo drug s foruma, ker jaz trenutno ne poznam enostavne rešitve. Morda edino čakanje na posodobljeno verzijo adaware-a ali spybota.
Kar se tiče pa yahooja je pa tako. razlika med googlom in yahoojem je v tem, da je google iskalnik yahoo pa imenik. Groba razlika je v tem, da so v yahooju povezave na strani, ki so jih objavili njihovi lastniki, zato so lahko tudi manj osveženi, ter nepopolni, medtem ko ima google svoje robotke(programe), ki pregledujejo splet in iščejo nove naslove ter preverjajo stare. Zato so rezultati googla bolj zanesljivi in “sveži”.
Podobno je tudi na “slovenski sceni”: http://www.najdi.si je iskalnik, http://www.slowwwenia.com, http://www.matkurja.com itd so pa imeniki.
Oki Sara, dajmo še enkrat od začetka.
Si poslušala Nikota in poskusila tudi z SpyBotom??
Če nisi, potem ga snami tule
Kot ti je že tudi Niko povedal, Google sam po sebi nima niti enega popupa, ta vse to skrbijo razni parazitki in vohunčki, ki se skrivajo na tvoji mašinci.
In ker Yahoo uporablja Googlov srček za iskanje (in ni le imenik), se ti bo verjetno začelo slej kot prej enako dogajati tudi na Yahooju.
Morda pa lahko tudi malo poveš, kaj si zadnje čase nalagala na svojo mašinco, morda kak Google Toolbar, kak iMesh, kak drug p2p???
Forum je zaprt za komentiranje.