Najdi forum

INTERNET STRANI

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede internetnih strani. Malce na širše napišem kaj me muči in upam, da bo mi kdo znal kaj povedat.

Že dalj časa želimo imeti svojo internetno stran. Pred nekaj časa se je oglasil en gospod in mi povedal da naj na arnes pošljem kakšno domeno želimo:
tja sem poslala tisti obrazec in domeno so mi potrdili, nato je rekel naj še pošljem to domeno na siol in jih oblastim, da bodo z domeno upravljalo- nato pa je izginil.

Nekaj časa sem čakala pa nič, danes torej kličem na siol tam mi povejo da naj to pošljem gor, da je to le obrazec s katerim oni domeno registrirajo in je na njihovih starneh.
Povedali pa si mi tudi da registracija domene pri arnesu stane 2.500,00 SIT.

No jaz sem čistor zgubljena nevem kje je zadevi rep in kje glava…..

Od arnesa nismo dobili nobenega računa, ko smo si domeno registrirali siol mi je povedal da je pooblastilo da oni upravljajo s domeno zastonj.

Jaz pa še vedno ne vem kaj moram storiti in komu kaj plačat oziroma kdaj mi arnes pošlje račun.

Ta gospod, ki je ‘izginil’ mi je tudi povedal da bo izdelal stran ki jo želim imeti za 40.000,00 SIT plačala mu nisem še nič odnesel mi je le nekaj slik.

Verjemti da si želim najti nekoga drugega ki izdeluje strani, na katerega se lahko zanesem in bo mi malce bolj razložil te stvari. Ampak najprej kaj na z pooblastilom za upravljanje domene in kako nato naprej?

Upam, da se kdo razume iz mojega zmedenega pisma in mi kdo pošlje kak odgovor. Zdaj mi je res žal da sem v srednji šoli informatiko vedno ‘prešpricala’. Kriza!

Hvala na pomoči!

LP

Pozdravljen!

Prav dobro razumem vašo skrb. Jaz bi vam svetovala, v kolikor imate šoloobvezne otroke ali dijake naj ti preko šole dobijo dostop do arnesa. v tem primeru boste plačevali samo strošek porabljenega telefonskega impulza. v kolikor pa ta možnost ni rešljiva, vam svetujem inštalacijo Volje, ki je tudi zelo dober ponudnik internetnih strani. Tudi sama uporabljam oziroma vstopam na internetne strani prek volje. Naj povem, da imajo stalno ekopo, ki v primeru težav zelo radi priskočijo na pomoč, seveda če jih pokličete. Pri njih se prijavite kar preko e-pošte ali pa jih pokličete in vam bodo vse povedali. v kolikor uporabljate Voljo, plačujete samo strošek telefonskih impulzov in ni nič naročnine, medtem ko drugi ponudniki internetnih dostopov vam zaračunavajo naročnino, čas ko ste na internetu, telekom pa še stroške impulzov.

Obisk ospoda xy pri vas, pa mi je malce sumlji. Glede izdelava internetnih strani pa tudi lahko dobite zelo veliko informacij na samem netu, v kolikor mi je znano pri Volji že dobite tudi domeno za svojo stran, ki ne stane nič. Samo stran pa zna izdelati vsak, ki malce bolje obvlada računalništvo in nekatere programe npr.pps.

žELIM VAM VELIKO USPEHA!

V reviji Soft ware power je bil pred kratkom objavljen odličen sestavek o izdelavi spletne strani.Priporočam vam ,da jih pokličete in naročite tistih par revij.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pozdravljena,

preden Vam lahko dam bolj natancen odgovor je potrebno vedeti ali ste FIZICNA/PRAVNA oseba. Ta podatek je pomemben zato da se lahko svetuje kaksno domeno narociti (.si / .com .net. ……). Prav tako je pomemben podatek kaksno vrsto predstavitve si zelite/potrebujete, kajti za enostaven tip predstavitve je res lahko nalogi kos skoraj vsak.

lep pozdrav Matjaz

Da bi kar s PowerPointom postavljali spletne strani? No, to je pa nekaj novega zame…

Glede na to, da so vam pri arnesu registrirali domeno, predvidevam da imate podjetje in ste dobili domeno SI.

Sedaj morate to domeno nekje postaviti. To pomeni da ko vtipkaš ime.si, prideš na željeno stran….Na siolu stane 2500, drugje se plačuje lahko tudi mesečno…

Naslednji korak je najti prostor na nekem strežniku..npr Volja.net…

Izdelava strani…

Malo na hitro sem vse napisal, vendar je vse bolj enostavno ko ti enkrat nekdo pokaže..

Lahko me pokličete na 031 537-286. Domeno in osnovno stran vam postavim brez problemov…

lp,
Robi

Pozabil sem še napisati, da je vse mogoče narediti tako da se mesečno nič ne plačuje.

imam firmo, ki je reg. tudi za izdelavo spletnih strani…

lp,
Robi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close