Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija MP3 in DVD: kako sneti z neta

MP3 in DVD: kako sneti z neta

Ali mi lahko kdo zaupa, kako sneti z interneta MP3 glasbo in DVD filme.
Kupila sem namreč DVD player in zdaj lahko gledam le filme, ki jih vzamem v knjižnici.
Rada pa bi poslušala tudi MP3-je in gledala snete filme.

Hvala za odgovor.

Obstajajo tako imenovani P2P programi s katerimi downloadaš glasbi, filme, igre… Odtipkaj v google, veliko jih je.

Poleg filmov in MP3-jev lahko dobiš še cel kup virusov. In to zastonj. Good luck

Milan

Hja, teh p2p programov je kar lep kupček, toda preden se lotiš posla, najprej preveri če tvoj DVD predvajalnik sploh podpira sukanje DivXov in podobnih stvari, ali le DVDje in VCDje.

jaz še nikoli, pa uporabljam kazaa lite že kar nekaj let…

Jana, maš srečo. Velikokrat se zgodi, da snameš dol neko zadevo. Ime obljublja povsem nekaj drugega kot je potem res, ko razpakiraš. Sam se tega izogibam. Že tako je dovolj problemov z virusi on podobnim. A se ti ne zdi nekoliko reskirano, da imaš odprt share na disku za vesoljno občinstvo. Par klikov in že je disk odprt vsem.

Milan

No ja virusi so dandanes resen problem, ampak zato pa imamo protivirusno zaščito, mar ne?

In prav tako kot se je večina navadila, da prejetih priponk z čudno vsebino in datotek v njih z določenimi končnicami ne gre odpirat, prav tako se tudi tu kmalu navadiš, kaj je dobro in kaj ne.

Kar se tiče pa odprtosti diska, pa so vsaj najbolj uporabljani programi preverjeni, da dajo v uporabo le tisto, kar sam hočeš.

milan,

imaš prav. vendar pa še nikoli nisem slišala, da bi se komur koli kaj podobnega zgodilo, pa berem veliko forumov, ki se tičejo takih programov.
kakor koli, Anamarija, mislim, da res bolje, da poslušaš Milana. Ne ostane ti drugega, kot da še naprej kupuješ in si sposojaš filme.

Dokler je na računalniku vse tako lepo čisto kot mora biti je tudi KAzaa ok. Problem nastane, ko dobiš na mašino Trojanca, ki ti odpre preko že obstoječih shareov disk na internet. Praktično vsak se lahkopriklopi na tvojo mašino, če le ve IP cifro. Da ne omenjam, da ima privilegije administratorja.
Poznam cel kup ljudi, ki s kazee vleče sw, glasbo, filem in podobno. Vsi jamrajo, da je pripetih vedno več trojancev, ki se nato razbohotijo na mašini.
Res je, da imamo protivirusne programe. Ne smemo pa pozabiti, da protivirusni programi viruse LE in zgolj samo odkrivajo. Pred njimi nas ne obvarujejo! To je bistvena razlika. Morda oguljena fraza “bolje preprečiti kot zdraviti” v tem primeru še kako drži in je na mestu.

Milan

No Milan saj pa na disku po mojem nimaš zlata, če bi bili vsi tvojega mnenja se adsl sploh nebi prodajal.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close