Tiskalnik
Pozdravljeni! Ker smo kupili novo računalniško opremo, sem znanki dala star tiskalnik Epson LX-100. Ona ima Windows 98, jaz sem prej imela Windows 95 in je tiskalnik lepo delal. Ko sem pri njej nameščala novo strojno opremo, je pisalo, da je gonilnik za ta printer že nameščen. A ne tiska…Napiše, da je prišlo do napake, da tiskalnik ni nameščen, da ni papirja… Na netu sem našla en gonilnik in ga namestila, pa spet ne dela. Ali kdo ve, če je finta v nezdružljivosti printerja z Win 98, kar printer je že star model? A je še lepo delal. Ali ima kdo kakšno idejo? Aja, na netu tudi ne najdem gonilnika za ta printer, ki bi bil prirejen za Win 98. Hvala za odgovore!
Eva
Win98 imajo že sami po sebi gonilnik za ta tiskalnik.
Predlagam, da printer najprej odstraniš, nato pa na novo instaliraš. Lahko kot lpt1 ali pa kot ptint to file. Tako bo gonilnik pravilno nameščen. Nato pa v propertis popraviš le vrata. Zadeva mora delovati, če je znankin računalnik brezhiben. Pomeni, če vrata delujejo.
Milan
Oj!
Ja saj LPT1 so paralelna vrata za tiskalnik. To si naredila OK.
Upam, da zdaj deluje. Ali je ta tvoja prijateljica imela do sedaj že kakšen printer?
Včasih se zgodi, da pozabijo v računalniku priključiti kakšen kabel na matično ploščo ali pa ga napačno obrnejo. Samo ugibam. Veliko stvari je možnih.
Jaz bi najprej preveril, če vrata LPT1 sploh delujejo. Vzameš en drug tiskalnik. Ko to ugotoviš greš dalje. Če tudi drug tiskalnik ne dela, potem je verjetno nekaj v računalniku. Če pa deluje, potem odinštaliraš driver in ga ponovno namestiš. Vmes ne pozabi resetirati mašine. Driver naložiš najprej in šele nato priključiš tiskalnik. Obratna pot ne deluje vedno, običajno pa.
Milan
Forum je zaprt za komentiranje.