Najdi forum

SCART KONEKT

Preden kaj zamočim, bi prašala glede priključka tv in zvočnikov na scart. Tisti vmesnik ima 4 vhode dva za video in dva za zvok. Zanima me tisti za video, ki sem ga dobila poleg kartice mslim da se reče svideo (se razdeli na drugem koncu na dva dela: rumeni in črni) ali je potrebno vključiti oba: rumenega in črnega ali samo črnega.

Drugo vprašanje: glede na to, da mi je ta original kabel malo prekratek do tv sem dokupla tudi podaljšek. Ker pa sem na forumu prečitala, da je boljše če je čim krajši, oziroma direktni, me zanima, če bi priklopla prvo na video in video na tv s skartom. Video ima za dva scarta. Ali bo pri tem tudi izguba kvalitete.

Tretje vprašanje: slika na tv naj bi bila enake kvalitete kot na monitorju? Pri meni je namreč slika lepa, vendar tekst podnapisov ni izostren, sicer se da čitat, vendar ni ravno tako kot na monitorju. Pa še ena črta potuje prek ekrana.

Iz video kartice gre samo slika-rumeni činč ;zvok moraš vlečt iz zvočne kartice(tam kot izhod za zvočnike).Vse to potem združiš na scart vmesniku.Normalno je ,da je kvaliteta slike na TV slabša,ker je ločljivost manjša pa še pretvorba signala je vmes.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Nisva se razumela, oz.sem narobe vprašala. Kam se kaj vklopi v računalnik to razumem, zanima me tisto kar se vklopi v sam scart. Ker ta video kabel, ki se na eni strani vklopi v računalnik, se na drugi strani razdeli na dva dela – tam kjer se vklopi v scart in me zanima če to oboje vklopim v scart. Isto se kabel za zvok na drugi strani razdeli na dva dela – ta dva tudi verjetno vklopim oba?

v skart se vklopi – ali rumeni činč na video in, ali svideo na svideo vhod, če ga scart adapter za v tv ima.
Takole:
– če je izhod na tvoji kartici Svideo (majhen okrogel črn podoben PS2 miškinemu) potem je modro – ne pa nujno – pripeljati signal na TV naravnost z enim samim dovolj dolgim Svideo kablom na TV (če to TV omogoča, naravnost na TV, če ne pa preko scart adapterja)
– če je izhod na tvoji kartici Svideo (majhen okrogel črn podoben PS2 miškinemu), na tv oziroma na scart adapterju pa NI svideo vhoda, potem uporabiš najprej adapter za kartico svideo -> činč in potem činč – činč kabel do scarta oziroma TV.
– ok, za zvok itak že veš, ampak še bolj imenitno kot na scart ga je pripeljati na hi-fi napravo. Veš kako blagodejno delujejo filmi ala terminator 2 na živce, ko prbiješ feršterker na tričetrt…

Saj ne bem če sem ti odgovoril, samo če sem te prav razumel,
– “tisti za video, ki sem ga dobila poleg kartice mslim da se reče svideo (se razdeli na drugem koncu na dva dela: rumeni in črni)”
je rumeni činč, črni pa še en svideo za vsak slučaj.

Pojma nimam, kaj bi se zgodilo če vklopiš oba, ampak vsekakor je dovolj samo en.

Wega

Lep, pameten, skromen in zmeden.

Hvala za odgovor, ker namreč nisem bila čisto sigurna ali je potrebno vklopiti oba, ali ne, ne bi pa rada uničila tv.
Sem pa vse skupaj vklopila prek videa (je novejši in ima možnost dveh scartov) in potem na tv in je slika taka kot na monitorju, čisti tekst in lepa slika brez da mi hodijo sence preko.
Edino kar me sedaj jezi so zvočniki, namreč ne najdem prave “luknje za vklopit zvok”. Na pravi imam zvočnike od računalnika, ostale dve pa ne prenašajo zvoka na tv. Edino če vklopim tam, kjer imam že vklopljene zvočnike od računalnika.

pri zvoku ti pa ne bomo mogli kaj dosi pomagati. vsakdo se pač znajde po svoje: nekateri podaljšajo kabel za računalnške zvočnike do TV in poslušajo preko HI-fi naprav ali TV, če ima le ta vhod, drugi spet preko slušalk z dovolj dolgim kablom. se boš že znašla. Le toliko: luknji sta dve, ker je ena namenjena za priklop na slušalke, druga pa na ojačevalec oziroma aktivne računalnike zvočnike.

Dobi s tudi razdelilec vtiča za izhod zvočne kartice.Big Bang ga ima.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Tu pa najdeš vse ,kar te še mogoče zanima:

Ker se mi ni dalo natančno prebrati vseh odgovorov je možno, da bom ponavljal, kar so že ostali povedali.
Kupiti moraš:
-“skart in” priključek , ki ima na drugi strani 3 činče: rumenega (svideo), rdečega in belega (stereo)
– audio kabel, ki ima na eni strani ta ozek jack (tak, da gre v OUT od zvočne kartice) na drugi pa dva činča (rdečega in belega) – s tem pripelješ v VCR zvok.
– uporabiš video kabel, ki si ga dobila z grafično: ena stran gre v TV out na grafični (v nastavitvah grafične moraš definirati, kaj se ti na TV OUT prikazuje in v kakšnem formatu – izberi PAL) – druga – rumeni činč pa na tvoj novi “scart in”.
Za gledanje moraš na koncu še izbrati pravi vhod na VCR (pri meni – SONY – input select/line2)

Imam ATI Radeon lite in enako povezavo na scart VCR in mi nikakor ne uspe dobiti barv na TV sliki, kaj bi lahko še poskusil. Uporabil sem opcijo PAL B.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close