mail merge – limona in drugi
Zadnjič ste mi pomagali, kako se spaja dokumente in sem konec koncev ugotovila, da sploh nimam templatea.
No, sedaj bi ga rada naredila, pa priznam, nimam pojma. Rada pa bi naslednje:
– na wordovem dokumentu, bi na eni strani rada večkrat vstavila različna imena in priimke+podjetje (gre za priponke udeležencev seminarja)
– v excelovem fajlu pa bi imela seznam, ki bi ga potem vleklo na wordov template (tam imam posebno grafično obliko)
Ponižno prosim za kak nasvet, namig … hvala!
He, he, he … nisi poskusila, kaj ne?
Torej, ko namesto pisma izbereš nalepke, ti tik pred delom ponudi Set up Main Document, kjer lahko izbereš standardne nalepke, jih lahko spreminjaš (Details) ali tvoriš svoje New Label.
Ko klikneš OK, se ti pojavni novo okno, z gumbom Insert Merge Field…
In TO je TO … če ne bo šlo, bova pa še poizkusili…
veš da ne bi težila, če ne bi probala.
Evo, ti opišem zadevo: imam odprt kao template (grafični template v wordu, to pomeni samo, da je zrisana in pobarvana priponka). No, takole klikam:
-oblika – spajanje dokumentov
– ustvari – nalepke z naslovi
– in mi da možnost: ustvari nov dokument (kar mi ni opcija, ker odpre nov list v wordu, ki je bel in nima grafike) ali uredi dokument … in pri nobeni opciji mi ne vrže ven tistega, kar ti praviš, saj mi takoj zahteva, naj določim vir podatkov
V glavnem, opcija Nastavi je pri meni zmrznjena.
Bom razumela, če se vdaš 😉
Ker ne poznam tvojega ‘originalnega’ dokumenta in v bistvu sploh ne vem kako želiš imeti, bom tvegala z odgovori. Predpostavljam, da želiš na enem listu imeti več zaporednih zapisov (različnih imen – to pomeni, da je na enem A4 listu več enakih ‘nalepk’ za različnimi imeni – Miha, Pepe, Micka…)
1. če ima tvoj Template že tako obliko (le brez imen), potem izberi Form Letters – Active Window. Nato pa nadaljuješ po navodilih prvega posta, s tem, da v vsako (naslednjo) nalepko dodaš pred ime še: Insert Word Field – Next Record.
2. Narediš ‘lasten’ Template po navodilih iz današnjega posta in nato vsaki nalepki posebej dodaš še grafiko.
Je TO TO ?
ti prebrisana limona ti, hahaha …. curly_marusha@hotmail.com
SLikc pa ne bomo nikdar lepili, je Primož prepovedal, ker je
naš Dr.Mr. Lepi oh in sploh Wega napovedal znanstveno tezo
na temo Vroče Slovenke ali vroče Švedinje, Primož pa pravi da zaenkrat
ni možno izvajati znanstvenih tez.
Lahko se pa zmenimo, ti napišem email naslov, ti meni pošlješ slikico za
Marušo in jo nemudoma obesim na spletno stran, kjer bo maruša lahko
pregledovala kako in kaj se naredi Merge Word in Excel.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.