Najdi forum

Kateri del od celotnih podatkov še ostane na disku po

končanem formatiranju?

lp

Po končanem formatiranju ti ne ostane nič podatkov na disku – Zero – nothing

Če pa imaš disk razdeljen na več particij z formatiranjem pač pobrišeš
samo vsebino tiste particije, katero si formatiral.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Po formatiranju (navadnem) ostanejo na disku vsi podatki… Zbrišejo se šele če s posebnim programom pišeš nule gor… (so še drugi načini kot je low-level format)…

Ma nemoj!

Kaj? Misliš na kašnem principu delujejo programi kot so getdataback in podobni? Misliš zakaj so za zaščito podatkov naprave ki res zbrišejo disk, naprave ki jo imajo v sloveniji naprimer samo na MNZ-ju?
format ki jih poznajo navadni userji a-la “format c:” nimajo po defaultu vključenga “erase” ker ta malce dolgo traja… navaden format briše le TOC….
No pa nas ti razsvetli ha ha…

No ja Ribi, če si že tako natančen, te pa še jaz malo razsvetlim.
Kot prvo, diski nimajo TOC ampak FAT ali MTF in tega pobriše le quck format.
Kot drugo, tudi pisanje nul po celem disku ti načeloma ne zbriše tvojega diska, saj se podatki na disk pišejo v več plasteh in tako z zelo preciznimi inštrumenti lahko dokaj zanesljivo ugotoviš, kakšno je bilo stanje posameznega dela diska pred pisanjem nule nanj. Strokovnjaki švicarske vojske so naredili test in ugotovili, da je res nemogoče dobiti nazaj podatke po 24. prepisu diska z naključnimi 0 in 1(ne samo 0).

Napravo, ki res zbriše disk ima tudi moj sosed, mi ji pravimo stružnica, ampak on bi vseeno lahko dokončno zbrisal disk za kako ministrstvo :))

No sedaj pa zopet ti lahko malo svetiš Ribi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close