Najdi forum

problem z excelom

Ko hočem povleči vrstico (npr. z zaporedno številko) preko roba ekrana, se mi nato vrstica (ali stolpec) razvleče čez vse razumne meje. Denimo, da mi pride št. 25, ki jo želim doseči, ravno za robom zaslona. S kurzorjem malo potegnem čez rob zaslona, pa mi pride do številke 100, 200 in po stolpcu včasih celo do 2000!!!!! Kako naj to preprečim? Večno “skakanje” gor pa dol s pritisnjeno levo miškino tipko in upanje, da me bo excel tokrat ubogal, mi že močno preseda.

Ja, to je problem, pa nažalost ne rešljiv. Pomaga pa naslednje:V nastavitvah nekoliko zmanjšaj hitrost premikanja kazalca, da boš lahko natančneje zadel rob excellovega delovnega prostora. Štos je v tem, da je premikanje označenih celic manjše na samem robu in vse hitreje bolj o se od roba odmikaš v smeri označevanja. Torej če celico vlečeš navzdol tako, da se skoraj še dotikaš roba, bo šlo počasi, če pa greš še nižje bo šlo hitreje.
Je pa še ena pomožna rešitev. Zelo, ampak res zelo koristno se je navaditi uporabljati tipko shift (dvigalko:)) in kurzorske tipke. Shift + levo ti označi eno celico levo, recimo. Obstajajo namreč še drugi štosi: Shift + ctrl + levo ti označi vse celice v levo do prve prazne celice Samo pomisli, kako hitro imaš recimo značeno celo tabelo . Shift+ctrl+ najprej levo potem pa dol, pa je!

Wega

LPS

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close