Najdi forum

DVD na dva dela

Iščem program, s katerim bi DVD film posnela na disk v dveh delih, ki bi ju potem lahko zapekla na 2 dvd cd-ja. Delno mi je to uspelo z nekim programom za virtual DVD, a sta datoteki nekako povezani in ju ni mogoče ločeno predvajati – le z diska.

Ali je morda tudi DVD film mogoče kompresirati (podobno kot audio v mp3), a da pri tem ohranim dvd format oz. možnost predvajanja na dvd predvajalnikih v rač. in na stolpu.

Hvala za nasvete!

Seveda se da, skoraj vse se da bi rekel klemenxx 🙂

Takole po vrsti…
Najprej ti napišem eno stran, svoje poslanstvo namenja ravno tej tematiki.

Pod software boš našla ves potreben (in nepotreben) programje.
Pod DVD Rippers si izberi program, s katerim film “ukradeš” iz DVDja in ga shraniš na disk (SmartRipper)

Ko imaš film na disku, potem ga lahko razrežeš na več kosov, a za predvajanje ga boš morala zopet združiti (Cutting and Joining Tools).
Zato ta varijanta ni najbolša in tu pride ti. filmski mp3 DivX imenovan.
Film lahko stisneš na dolžino enega ali 2 cdjev, za to pa potrebuješ ustrezno prešo, kompresor imenovano. Za gledanje pa potem potrebuješ dekompresor in tu smo pri kodekih.
Na strani poišči Codecs and Filters (DivX, XviD, mp3 kodek)

Ko imaš kodeke, ponavadi iz datoteke, ki si jo presnela na disk, narediš 2 velike datoteke, avi datoteko (film) in wav (glas). Programe za to dobiš na Encoding Tools (DVD2MPEG). Na zadnje pa vse to vržeš v prešo (VirtualDub) in spojiš in skompresiraš video in audio v divx avi film.

Za prvič početje ni tako enostavno, odvisno pa je tudi od tvoje dvd komponente, ali zna tako kompresirane filme predvajati. No na stolpu pa verjetno tudi originalnih ne zna 🙂

kako pa ste strani sploh downloadaš?
Ko se odpre stran izbranega kodeka – recimo 3.11 Alpha, se sicer pojavi razpredelnica -a kje je download tipka?
Saj po moje sem neumna, ampak…
T.

V razpredelnici poišči link ali links in tam imaš potem možnost downloada.
3.11 je že precej stara verzija kodeka, zato raje “vzami” verzijo 5.

Mislim pa da rabiš za kodirat filme pro različico, ki je tudi v free varianti, ampak ti nasračka še nek adware.

hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close