Najdi forum

2,5 inch HDD

Zdravo!

Zgodila se mi je nesreča v obliki nerodnosti. Namreč, uporabljam elektronsko klaviaturo, z vgrajenim 2,5 inčnim IDE hard diskom (za prenosnik). Vsake toliko časa ga vzamem ven iz klaviature ter preko posebnega pretvornika priključim na PC da si tako ustvarim varnostno kopijo. Zdaj pa se mi je zgodilo, da sem malo preslabo pogledal priklop, pa sem na tamali IDE vtičnici na HD – ju vtikač priklopil narobe. Namreč na ploščatem kablu od malega diska ni samo podatkovni del pač pa še napajalni. Torej se je napajanje nahajalo na nasprotni (podatkovni) strani. Zdaj disk sicer še deluje (pogonski motorček) a niti računalnik, niti klaviatura pa ga ne zaznata. Klaviatura ima še poseben podprogram, s katerim lahko “skeniram” strojne komponente v klaviaturi, pa mi pri testu diska pokaže “NO GOOD”.

Sicer sem se že sprijaznil, da je moj disk verjetno odšel v večna lovišča, a bi vseeno rad poskusil tukaj, če mogoče kdo ve, ali se sploh še splača kaj poskušati ali pa če kdo mogoče ve za kak dober servis za take zadeve tukaj pri nas.

Disk pa je TOSHIBA MK2110MAT ; 2,1 GB

Thanx; David

Disk je res verjetno odšel v večna lovišča, sedaj je le vprašanje, kaj si na disku imel in kako pomembno je to bilo.

Popravilo takega diska je brezvezno, saj te ponavadi stane precej več kot pa nov disk. Glede na to, kakšno neumnost si naredil je verjetno na disku crknila elektronika, sami podatki pa so lahko ok. Če so ti podatki zelo pomembni in pri srcu, lahko tak disk zaupaš kakšni firmi, ki se z restavracijo takoih diskov ukvarja. Slaba stran tega je ta, da boš za to početje plačal mastne $ ali SIT.

Drugače pa lahko rečeš edino : ah jebat ga

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close