KABELSKI INTERNET
po moje ne, vsaj kolikor vem ima telemach v svojih sistemih vpisan
Mac naslov tvoje mrežne kartice tistega računalnika ki je priključen v njihov sistem in samo iz njega se lahko priključuješ na net.
Lahko pa daš v tisto računalo še eno mreno kartico in daš povezavo v skupno rabo, potem pa lahko srfaš še iz ostalih računalov.
Lahko se pa tudi motim!
lp
Trenutno je zadeva taka
modem ima dva vhoda enega USB, na katerem je že en računalnik in še enega UTP za mrežo na katerem pa ni ničesar. Torej ali lahko istočasno priklopim en računalnik preko USB-ja in drugi notesnik preko mrežne kartice? Nekdo mi je rekel, da tisto ni priključek za mrežo ampak verjetno samo za servisiranje modema. No potem bi pa seveda obstojala samo alternativa, da uporabim prvi računalnik direktno preko USB-ja tako kot je sedaj v drugega pa dam mrežno kartico in potem internetno povezavo v skupno rabo. Samo potem bom moral imeti vklopljena oba račinalnika, če bom hotel delati z notesnikom preko interneta. Upam, da zadevo razumem prav in , da sem jo prav tudi pojasnil???
Hvala za odgovor.
lp duhec
Imaš kar prav.
Če boš povezal oba čurunalnika med sabo, seveda mora biti tisti, ki
bo imel dve lan kartici in kabelski modem potem tudi prižgan, kadar boš hotel pristopati iz obeh računalov na net.
Obstaja pa tudi kabelski router, katerega všekaš v kabelski modem in
potem pristopaš iz bilo katerega računala na internet.
Cene kabelskih routerjev pa mislim da so okrog 20.000 sit.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.