IZBIRA RAČUNALNIKA
Ne iz Maribora! Upam, da mi bo ratalo! Danes so mi poslali eno ponudbo iz megahita! On je sicer rekel, da ima full vredu opremo, ala da ja nevem neka plošča full velika in da ima dobro grafično kartico, cd z pekačem…. Sedaj sem dala za pogledat ponudbo enemu računalničarju da pove če je O.K. cena pa je 135.000 SIT. Kak se ti zdi??
Verjetno bo za tvoje potrebe, ki nam jih sicer nisi zaupala, dovolj zmogljiv.
Sicer ti bo pa še stručko povedal mnenje o Megahitovi konfiguraciji.
Tudi jaz ti priporočam nakup v Mariboru, da se ne boš vozila na servise kam dlje, kadar bo kaj nagajalo – lahko že pri novem…
Povprašaj še pri Comtronu v Mb.
Dober nakup ti želimo.
lp Tajfun
RAM je kar pomemben, recimo Win XP bo zelo slabo deloval na 128MB RAMa, za igre je 512 že standard. Predvsem moraš paziti na nekaj stvari. En predlog PCja — malo bolj poceni, samo je pa primeren za igre.
Epox 8Rda+ — zraven je zelo dobra zvočna in pa mrežna
AXP 2600+ BOX — priporočilo za tiste, ki ne navijajo — 333FSB
512 MB RAM PC2700 (333MHz) — ker najbrž ne boš navijala, je 333MHz RAM dovolj, 2 modula po 256 se ne splača vzeti, čeprav deluje MALO bolje
R9100 128MB — poceni grafa za 22K, še vedno dobra za igre (pozor – R9100 je boljša od R9000PRO IN R9200PRO)
R9600 PRO 128MB — če imaš malo več $$$$ vzemi to grafo.
R9800PRO 128MB — če imaš preveč denarja vzemi to grafo 😉
Disk — Maxtor 120GB 7200Rpm, 8MB
————————————————
To so glavne stvari, pazi da vzameš čimboljši monitor.
Če ti računalnik nagaja in CD ne bere več, sicer pa si z njim zadovoljna, si kupi nov CD in na novo inštaliraj windowse. Vse skupaj te bo s pivom za znanca stalo 15 kSIT, del razlike za novega pa lahko zajeva tudi midva na kakšni večerji
(enostavno ne prenesem potrošniške miselnosti, da če nekaj ne dela, v smeti s stvarjo in takoj novo. Za to, kar si ti napisala, so tudi 6 let stari računalniki dobri – recimo tak je moj, samo sem vmes ravno tako zamenjal CD – na Sony stolpu sem pa menjal laser; problem je, ker se leče zapacajo, obadva mi po tem posegu služita že tretje leto brez težav)
Ja če bi šlo popravit bi, cenovno sem se pozanimala in bi me popravilo z deli ki jih potrebujem prišlo na koncu dražje! Ni samo cd hin ampak tudi druge stvari niso o.k.! Ker je računalnik tak kot je še interneta ne morem inštalirat! No lahko ga že vendar je on serviser reko da škoda denarja. Da je premalo zmogljiv računalnik……
Forum je zaprt za komentiranje.