Nov računalniški črv SVEN ali GIBE
Najbrž je najbolje, da si poažurirate vaše protivirusne programe
proti novemu črvu, ki seveda (kaj pa drugega) izkorišča luknje v MS sistemu!
Več o tem na
Wild:
Number of infections: 50 – 999
Number of sites: More than 10
Geographical distribution: High
Threat containment: Easy
Removal: Difficult
Swen je črv, ki se širi preko elektronske pošte, lokalnih omrežij, omrežij IRC in Kazaa. Če uporabnik nima nameščenih popravkov Internet Explorerja se lahko sproži že ob branju sporočila. Pojavil se je 18. septembra 2003. Najverjetneje ga je napisal avtor črva Gibe, saj je zelo podoben zadnjim verzijam tega črva.
Klemen, ali so winsi98 se tudi v nevarnosti? Našel sem tole na microsoftovi strani:
Why We Are Issuing This Update
A security issue has been identified that could allow an attacker to remotely compromise a computer running Microsoft® Windows® and gain complete control over it. You can help protect your computer by installing this update from Microsoft.
Products Affected by This Update
Windows NT® 4.0
Windows 2000
Windows XP
Windows Server™ 2003
Products Not Affected by This Update
Windows Millennium (Windows Me)
Note Windows 98, Windows 98 Second Edition (SE), and Windows 95 also are not affected by this issue. However, these products are no longer supported. Users of these products are strongly encouraged to upgrade to later versions.
Če sem prav razumel še nadalje piše, da microsoft za winse 98 ne nudi več podpore. Kaj pa zdaj? A imajo za win 98 tudi varnostne popravke? Meni namreč nič ne dišijo kaki novejši windowsi !!!
lp
Posavec
Živjo!
Microsoft že kar nekaj časa nima več podpore za Win9.xx.
Prav tako bo samo še do konca leta podpora za Win NT 4.0 potem pa
tudi nič več, čeprav je že sedaj nima praktično skoraj nič več, razen
tistih nekaj popravkov, ki so pač nujni!
Posavc na žalost bo počasi potrebno prešaltat, pa kladivo v roke in puf
po prascu pa kupiti nove Win-se.
Je pa res, da ta tip virusa ne more napadati Windows ver. 9.xx
zato enostavno ker te fukncionalostni ni bilo vgrajene haha..
Torej mirno, ampak preko Outloka express ga pa ravno tako lahko
pokasiraš, če nimaš poažurirane protivirusne zaščite!
Lep večer!
Ali so to spet kakšni heci, ali pa je na siolu kakšen avtomatski odstranjevalec virusa? Poglej, kaj sem dobil danes (samo glava in noga, vmes je neko popolnoma v mikrosoftovem stilu narejeno opozorilo o varnostni luknji)
—————— Virus Warning Message (on zebrab)
Found virus WORM_SWEN.A in file Installation.exe
The file is deleted.
———————————————————
—————— Virus Warning Message (on zebrab)
Installation.exe is removed from here because it contains a virus.
———————————————————
Nekateri poštni strežniki imajo že kar nekaj časa AV zaščito, zato pa prejemamo že okleščeno pošto. Žal se najpogosteje okužijo uporabniki brezplačnih mail ponudnikov, ki pošto prejemajo prek weba, saj le-ti še kar veselo klikajo na pripete datoteke. Tako zelo hitro prihaja do okužb v omrežjih večjih podjetij, ki imajo sicer dokaj dobro AV zaščito, tukaj pa ni pomoči.
Veš kaj – tam so totalno nesposobni!
Zakaj:
ker zadnji virus – pred glibom ni končal v smeteh, ampak
je veselo šel skozi tako opevano siolovo protivirusno zaščito
direktno na računalo prejemnika.
Sicer bi se jaz osebno tudi malce pobunil v smislu privacy politike.
za koji ******** se imajo oni pravico vtikati v tvojo pošto.
Moral bi imeti alternativo in sicer :
nastaviš si npr. popppppp.siol.net tukaj dobivaš vso pošto s črvi in švedinjami vred
pop.siol.net ne dobivaš pošte od švedinj ki vsebujejo virus
lp
Možno, da jim tudi kaj uide, če niso dovolj ažurni. Ampak, odkar je tako, že dooolgo nisem prijel nobene okužene priponke. Vse se ustavi na siolovem strežniku. No, morda sem imel le srečo in bo že jutri kaj pricurljalo skozi.
Drugače se pa dobrih Švedinj sploh ne branim, zlasti če niso zazipane do vratu 🙂
Uživaj!
Forum je zaprt za komentiranje.