ena začetniška..
Ker sem že dostikrat tukaj dobila odgovor, imam še eno prošnjo za vaše bistre glave…v zvezi s filmi.
Sem snela en film s kazaalite, ga imam zdaj na disku. Ga zapečem na CD, ni problema. Kar me muči je, kako bi si film lahko ogledala na TV. Verjetno je rešitev kakšna kartica za 30.000, ampak a drugače ne gre?
Lp K
Imaš tri možnosti:
1. Če imaš bolj nov računalnik ima že vsaka novejša grafična kartica TV out izhod, potem potrebuješ samo še kabel do televizije in to je to.
2. Pri strejših karticah ni TV izhoda in je potrebno dokupiti dodatno kartico, ki pa ne stane več kot 15k SIT, ali pa še manj.
3. Nakup DVD enote. Toda ne za računalnik temveč za TV. Novejši predvajalniki namreč že vsebujejo tudi vso potrebno podporo Divx-om. Cena okli 60k SIT.
Grafične karte imajo ponavadi s-video(s-vhs) izhod (izgleda podobno kot izhod za miš ali tipkovnico). Pozanimaj se, kakšen vhod ima tvoj tv.
Če ima tudi s-video, potem enostavno kupiš s-video kabel in zadeva je rešena. Če ne, potrebuješ pretvornik iz s-video v scart ali kompozitni (činč) izhod.
Potem pa v štacuno in nabavit robo….
Forum je zaprt za komentiranje.