Najdi forum

prenosni računalniki

vedno več ljudi, vključno z mano, se odloča za nakup laptopa.
zanima me, kateri prenosni računalnik za 300 jurjev bi mi priporočili.
malo sem listal po naših revijah in ugotovil, da hvalijo toshibo. zaradi tega sem rahlo zmeden, ker imamo na šihtu več kot 10 precej različnih toshib, ki pa se non stop kvarijo. včasih crkne baterija, disketnik, cdr, disk. pa tudi servisi so zelo dragi (kar baje velja za vse dražje znamke). zasledil sem, da pri nas prodajajo higrade notex računalnike, ki so precej ugodni, iz kvalitetnih materialov pa še garancija je 2 leti + garancija na poškodbe. ima kdo mogoče izkušnje z njimi ter kje se jih da najceneje dobiti? seveda dobbrodošla mnenja lastnikov compaqov, dellov, hpjev, ipcjev, ibmov, siemensov, acerjev, asusov, tronotov, gericomov in ostalih. pomembno mi je, da je brez operacijskega sistema, saj mi linux povsem zadošča. pa še 30 jurjev se prišpara.

Kdorkoli od lastnikov ti bo že odgovoril, vedno bo odgovor prilagojen uporabniku. Kar pomeni, da bo vsak hvalil ali grajal SVOJ Pc, kar pa ni merodajno za popolno sliko o kvaliteti nečesa nasplošno.

Moja izkušnja po prodanih xxx notesnikih:

Notesnik je toliko dober, kolikor dober je servis, ki stoji za njim. Nič ti ne pomaga zveneče ime, pozlačeno ohiše, ali prelep reklamni plakat, kjer obljubljajo nirvano. Vse se konča na servisu, kjer nekateri notesniki poniknejo v črno luknjo, nekateri pristanejo v rokah serviserjev, ki so malo prej prodajali zimske bunde, v naslednji službi bodo pa nekje polagali keramične ploščice…

Trenutno mislim da ima v Slo še najbolj “pošlihtan” servis Compaq. Imajo servis, ki je NEODVISEN od prodajalcev. Torej je njihova izključna funkcija zgolj servisiranje, ne pa tudi trgovina, komerciala, čiščenje direktorjevega avtomobila, sprehajanje šefičinega psa… Ostali pa, ki se ukvarjajo tudi z uvozom in prodajo prenosnikov, lahko za servisiranje namenijo samo delček svojega denarja… in znanja….

Pač moje mnenje. Ne delam v Compaqu, niti nisem iz LJ 🙂

P.S. Tisto, da boš naložil Linux me je pa res nasmejalo. Hahaha, pa si resno mislil, da ti bo kdo verjel? Hahahahaha. In potem svizec……….

Zivjo,

Si tako lepo povedal, da bi si kar zasluzil provizijo. :)))

P.S. Mogoce pa se, glede na navite cene od Compaqa, da pri njem se najbolj zasluziti

zdaj, ko si to povedal, pa bom mogoce res linux gor dal…:)

Jaz imam več kot leto Dell Inspiron in sem seveda zelo zadovoljna.

Imam pa eno vprašanje – ravno včeraj sem opazila, da dela samo en ventilator. Priznam, da nisem prej nikoli pogledala, včeraj sem pa slučajno obrnila notesnik. A je možno, da se drugi ventilator vžge samo po potrebi? Namreč računalnik dela zelo tiho, ventilator (prvi) štarta samo, ko vžgem računalnik in včasih malo vmes.

po vsej verjetnosti ni nič narobe.
če bi se računalnik pregreval, bi se brez razloga sesuval.
dokler se ti ne sesuva je vse v redu. imaš pa verjetno predinštalirane programe, s katerimi lahko spremljaš temperaturo v računalniku. tudi ti programi, ki na notebookih laufajo v ozadju, ponavadi javijo napako. tako da nič ne skrbi.
no, jaz sem se odločil kar za toshibo satellite. čez mejo za 1500eur (bruto cena) dobiš 2.2 procesor pentium 4 mobile, 512 rama, 64geforceFX, DVD-R, kar bi moralo zadostovati. pa še 2 leti mednarodne garancije imajo. zanimivo, da pri nas toshibe veljajo za dobre in drage računalnike, v avstriji pa za dobre in poceni. razlika v ceni je približno faktor 2-3!!!
recimo, da bom odmislil okvare toshib v naši firmi in tvegal.

Hvala za odgovor!
Pregreva se skoraj sigurno ne, ker bi se v tem primeru sigurno segrelo tudi ohišje, vendar je na otip hladno.

no, jaz mam compaq prenosnika že več kot 3 leta, pa do danes nisem meu težavice z njim. čisto zares!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close