Najdi forum

povezava med računaloma

Kaj naj naredim da bo direktna povezava med dvema računalnikoma (prek mrežne kartice) delovala (zanimajo me samo programske nastavitve) Na enem rač so win 98 na drugem, novem pa win xp pro. RAč bi povezal direktno med seboj samo za prenos podatkov in morda tiskanje

Če bi rad samo povezavo med dvema čurunaloma, potem
v nastavitvah za omrežje (start – nastavitve – nadzorna plošča, Omrežje)
dodaš protokol netbeui, najhitreje in dela.

Če bi pa rad imel tcpip omrežje, potem pač instaliraš še tcpip protokol
in potem na enem čurunalu nastaviš tcpip naslov:

192.168.1.1 in masko omrežja 255.255.255.0

na drugem pa nastaviš:

192.168.1.2 in masko omrežja 255.255.255.0

Spodaj si še izbereš skupna raba datotek in tiskalnikov, ter uspešno
restartaš računalo..

potem samo diske daš v skupno rabo, prav tako daš tiskalo v skupno rabo
in to je to.

Dela cca. 30 minutk..
Če ne bo delalo potem se zabava začne :))))))))))))))))))))))))))

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Pa se en nasvet. Nevem mogoce ze ves samo ce msa povezana dva racunalnika direkto rabis cros ower kabl (ce sem prav napisal nimam pojma)
v glavnem na konektorih ne smejo bit zicke enako povezane ampak moraj bit krizane.

Crossover rabiš za direkt. 1 pa 3 so zamenjane, pa 2 pa 6, če se prav spomnem :).

Tocno tako!

Najlepša hvala za tale nasvet v zvezi s kablom-tega namreč nisem vedel. Imel sem navaden mrežni kabel…sedaj sem pa dobil adapter..zadeva deluje..delfinček…dolžan sem ti pijačo

Nic mi nisi dolzn!:)
Saj ves kak pravijo vsi za enega enden za vse!:)
Uzivaj pa upam da ti bo delovalo brez tezav
bye

Med windowsoma XP pa windowsom 98 se ne da nearest povezave razen ce mas kksnga prjatla k bi se ubadu s tem. Jst se ne bom k morm vidt racunalnika k na pamt ne znam

Lep pozdrav!

Žiga

Itak da se da nardit. Sej sem jst naredu link med mojim kompom pa frendovim laptopom. Jst mam 98ko on pa XPje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close