Najdi forum

Počasen zagon OS

Pozdravljeni strokovnjaki,

pred dnevi sem imel bližnje srečanje s črvički. Prej sem imel 2 diska s po eno particijo na vsakem. Odločil sem se za formatiranje obeh.

Sedaj sem na disku C napravil 2 FAT32 particiji in na disku D 3 FAT 32 particije. Windowse (XP pro) sem namestil na prvo particijo diska D (slave disk). Vse deluje v redu in brez težav, moti pa me sorazmerno poćasen zagon OS, preden se pokaže osnovni screen XP-jev mine kar kakih 35 sekund.

Je lahko razlog v tem, da imam sedaj winse le na slave disku D?
Poskusil sem spremeniti boot opcije v BIOS setupu (disk 0, disk 1), a ni bilo učinka. Prav tako sem uporabil default setup v BIOS-u. Menda to ni škodilo?

Zanima me še, kje bi lahko dobil navodila, kako sploh optimalno nastaviti posamezne opcije v BIOS setupu? Ali je namestitev gonilnikov za motherboard nujno potrebna po namestitivi XP-jev in kakšen pomen navadno imajo za delovanje računalnika.

ALi imaš slučano tudi ADSL povezavo do interneta ??

ja gonilniki so običano kar pomembni, že zaradi npr. ide kontrolerja,
video kartice, zvočne kartice in mrežne kartice, seveda če je to
na osnovni plošči.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ne, tega nimam na osnovni plošči. Našel sem VIA gonilnike za plato, pa ni nič drugače.

ADSL povezave tudi še nimam.

Vse to kar si spreminjal v bios-u nima veze z Windowsi. V bios-u nastav vse tko kot je blo. Windows se ti zato pocas ker ga nisi prov nalozu al pa mas spet virus. To da si ga ti nalozu na drugo particijo in ne na c: nima veze z Windowsi.

Lep pozdrav!

Žiga

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close