Najdi forum

problem v Win2000

Pozdravljeni!

Imam dva problema z mojimi novimi Windows 2000!

1. Nabor crk na tipkovnici ne ustreza znaku, ki je izpisan na zaslonu. (ni sumnikov, crka z je pri y, znaki so tudi pomesani….) Vem, da je to verjetno angleski oz. ameriski nabor, vendar me zanima, ce je mozno to kje spremeniti?! ali moram kupiti novo tipkovnico?!
2. Ob povezani na internet se mi pojavi sporocilo . Potem pa lahko zaprem Explorerja, vendar se ne morem diskonektati iz spleta! to lahko storim le tako, da izklopim racunalnik!

Mi lahko prosim kdo pomaga!!!

Hvala!

Grega

v opravilni vrstici poleg ure in zvočnika je plav kvadratek kjer z belim piše “EN”. Dvoklikni nanj in izberi namesto english slovenščino, potrdi da bo ta privzet (default) pa bo. Tvoja tipkovnica je namreč QWERTZ (prvih 6 tipk v drugi vrstici tipkovnice), ki je tudi “naša”. Angleška je QWERTY – kot si pravilno ugotovil sta zamenjana y in z, pa tudinekateri znaki *, : ; ipd niso na svojem mestu.

Wega

L, P in S

Hey!
Hvala za hiter odgovor in predlagano resitev, a se bojim da mi ne pomaga, saj v win2000 ni v opravni vrstici kvadratka ki omogoca izbiro pisave-kot v Win98!

lp
Grega

p.s. thx tudi za razlago, katero tipkovnico uporabljam, ter za obrayloyitev, da tipkovnica ne bo resila tezav! 🙁

Jah, oprosti, govorim malce na pamet, ker nisem v službi doma pa nimam W2K. Poskusi še tolele:
Iz “control panela” (v start meniju) greš na – upam da se prav spomnim – “regional setings”, kjer poišči zavihek “languages” in tam potem gumb “advanced” ali “details” ali nekaj podobnega. Tam bi moral najti tudi slovenščino in nastavitve za tipkovnico (vključno z možnostjo odkljukanja “Show icon in taskbar”). Sicer pa je to celotno okence namenjeno tudi prilagoditvi na slovenski način pisanja številk, (tisočic, negativnega števila ipd), načina zapisa datuma in kar je še teh reči.
Pogumno in srečno!

Sem se ze prebil do tistih nastavitev, si prilagodil datum, enote,… na meni ljubse EU poglede. Vendar tam med jeziki nisem nasel slovenscine!!! Kaj se da kako dodatno vgraditi?
lp Grega

Seveda moras slovenscino in slovensko tipkovnico imeti instalirano… to naredis ze ob instalaciji Win2000, kar si najverjetneje pozabil. To lahko storis tudi dodatno v tem meniju, kot si sedaj, vendar pa moras imeti instalacijski CD Windows 2000.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close