Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nalaganje na novi računalnik

nalaganje na novi računalnik

Kupla sem si računalnik in sedaj ne znam naložit windows. Imam zagonsko disketo in windows (kopiran). Ko vžgem računalnik (notri mam zagonsko disketo) mi spusti skozi tisto kaj mam gor in ko bi se moral priklopit na A: napiše Disk boot failure, insert system disk and press enter.

Računalnik sem kupla brez A: pogona, zato smo ga kar nesli na servis da dodat še to, čeprav je serviser rekel, da to ne potrebujemo več, ker računalnik kar sam zažene cd. Njemu je to isto naredilo pa je samo neke nastavitve spremenil na auto pa reku da bo vse laufalo, meni pa naredi isto kot prej.

Glede na opis je napaka na disketi;odkje pa si?

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Sem s pomočjo ugotovila, da moram prvo na bios in tam sem morala spremenit da mi najprej pogleda na a. Potem pa se je disketa pognala. Sam potem ko sem zagnala cd pa mi ugotovi, da nimam particij da naj si jih naredim. In spet je tema (v moji glavi) Sedaj iščem kako se dela particije in čakam da dobim cd za windows xp, če se bodo hoteli oni sami naložit. Če ne bo šlo pa nazaj k kakemu boljšemu stručkotu kot sem jaz, da bo to naredu. Sem pa mislila, da ko kupiš novi računalnik je nalaganje simpl ko pasulj.

To se zna tako še parkrat zakomplicirat.Potem pridejo na vrsto gonilniki ,pa nastavitve modema itd.Svetujem ti ,da si poiščeš pomoč.Če si iz bližine Maribora ti lahko pomagam.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Živjo!

Enostavno kot pasul;)

Če boš inštalirala Win XP samo ustavi CD in v biosu nastavi da ti najprej gleda na CD-rom namesto diskete. Windowsi XP znajo že sami kreirat in formatirat particije. Drugače pa potrebuješ program ki se mu reče fdisk.exe, in ga najdeš pod vsakim “dos” sistemom. Vsako particijo ko ustvariš bo potrebno tudi formatirati (format.exe).

Samo nalaganje operacijskih sistemov je postalo danes res zelo enostavno, vendar se ti lahko še vedno kje zalomi, še posebej če to počneš prvič.

Če ne bo šlo pa še kaj piši.

lp, tadej

No sem uspela vse naredit. Že nekaj več znam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close