Router
Pozdravljeni!
Pred kratkim sem kupil router D-Link 604. Nato sem ga poskusil registrirati, pa ni šlo. Brskalnik ne odpre home pagea tega routerja, na katerem je registracijski program.
Če ima morebiti izkušnje z omenjenim routerjem, naj mi, prosim, pomaga najti napako.
Hvala že v naprej in LP!
Simon
Zdravo!
:-))
Kupil sem ga v par dni nazaj.
1. Računalnik, s katerega konfiguriraš MORA biti priključen na prvi prot na routerju
2. Računalnik naj ima nastavljeno, da pridobi IP od DHCP, mislim, pa da bi delovalo tudi, če nastaviš IP na 192.168.0.2
3. Tudi meni je nekaj štrajkalo, pa sem najprej vse izklopil iz napajanja, nato pa priklapljal po vrsti:
1. ADSL modem (ali pa kabelski modem); počakal da se je sinhroniziral z omrežjem
2. Router; počakal par sekund.
3. Računalnik
Ko sem to naredil, se je računlnik lahko normalno prijavil na 192.168.0.1
Ko ti bo zadeva proradila, si z D-Linkove strani v Angliji lahko downloadaš nov firmware (verzija 1.81), ki ti nudi pra dodatnih fint. Z ameriške strani ne jemlji firmwarea, ker bojda ni veljaven!
Pa poročaj, kako ti uspeva…
LP…
Težko rečem, kaj bi bilo narobe.
Predvidevam, da si zadeve pravilno priklopil:
1. Kabel za ADSL/kabel modema gre na WAN priključek na routerju.
2. Kabel s porta št. 1 gre na računalnik na mrežno kartico.
Oba kabla sta navadna UTP (ne crossover, čeprav bi menda tudi s takim delovalo).
Poskusiš lahko najprej tudi tako, da je od računalnikov priključen le tisti, s katerim boš konfiguriral, druge pa odklopiš.
Mene je čisto od začetka sicer malo hecalo, vendar mi je v pol ure stvar delovala.
Ja, pa še to:
Pravkar sem poskusil spet dostopati na router. Po nekaj dneh delovanja si je spet “premislil” biti poslušen – nisem se mogel prijaviti nanj. Pa sem računalnik ugasnil ter šel in router za 10 do 20 sekund izklopil iz napajanja. Nato sem router priklopil nazaj, počakal kako minuto in vklopil še računalnik.
Sedaj se spet lahko normalno prijavim na router.
Izgleda, da ima malo finte ta router. :-)))
LP…
Forum je zaprt za komentiranje.