Pošiljanje pošte
Pozdravljeni, računalniški strokovnjaki,
ker jaz to nisem, prosim za pomoč. Imam e-mail naslov na volji in na email.si. Preko obeh sem brez problema pošiljala pošto preko outlooka, tako doma kot v službi. Potem mi je pa domač računalnik nehal pošiljat pošto preko email.si (volja še dela), v službi pa mi je zaštekalo oboje. Napiše mi naslednjo napako:
“Sporočila ni bilo mogoče poslati, ker je strežnik zavrnil e-poštni naslov enega od prejemnikov. Zavrnjen naslov je »xxxx@xxx.si«. Zadeva ‘test’, Račun: ‘Xxxxx’, Strežnik: ‘mail.email.si’, Protokol: SMTP, Odgovor strežnika: ‘554 : Relay access denied’, Vrata: 587, Varno(SSL): Ne, Napaka strežnika: 554, Številka napake: 0x800CCC79”
(Zavrne čisto vsak naslov, torej ni štos v naslovu)
Stokrat sem prečekirala vse nastavitve, pa ne najdem vzroka. Doma imam navadno povezavo prek modema (pa čudno, da volja v redu funkcionira, email.si pa ne), v službi imamo ASDL in mrežno povezavo.
Sprejemam pa povsod in preko vseh naslovov pošto brez problema.
A se komu kaj sanja, kaj bi lahko bilo narobe?
LP, M
Narobe je to, da je pač narobe.
Ok Email.si pa tudi drugi Internet providerji so pač prenehali omogočati pošto, če nisi priključena na internet preko njih.
To pomeni, da si v računu za email.si napiši strežnik za pošiljanje pošte
kar strežnik za pošiljanje pošte, ki ga imaš vpisanega za voljo.net.
Namreč če je relay odprt, potem lahko vsakdo pošilja e-pošto ne glede
na to iz kje jo pošilja. To seveda uspešno izrabljajo razni spammerji, ki
pošiljajo reklamno pošto (spam), ali po slovensko slamnato pošto.
Ker pa na email.si najbrž ne znajo narediti drugega varovanja pošiljanja
elektronske pošte preko njih (npr. sasl), so enostavno zaprli dostop za pošiljanje e-pošte.
Seveda ti pa preko volje vse deluje, ker se enostavno priključiš preko njih.
lp
Seveda lahko pošiljaš preko spletnih odjemalcev, npr.
preko http://www.email.si
prijaviš se z svojim uporabniškim imenom/geslom in lahko pošiljaš.
Prav tako preko volja.net-a
lp
Forum je zaprt za komentiranje.