izklop računalnika
Ne vem, kaj se je zgodilo z mojim računalnikom, sploh ga ne morem drugače ugasniti, kot tako, da potegnem vtičnico.
Vsakič ko dam zapri, se pokaže, ponovni zagon. Potem dam na zaustavitev sistema in se pokaže, windows 98 se zaustavlja, vendar se ne zaustavi. Potem enostavne potegnem vtičnico in se ugasne. Vendar ne morem tega nenehno početi, saj se vsakič, ko ga ponovno zaženem prikaže, da je bil sistem windows nepravilno zaustavljen in išče napake.
Kaj naj naredim, da bi se računalnik končno po “normalni” poti izkkopil.
Hja, namesto da bi vlekel iz vtičnice, drži gumb za vklop/izklop za nekaj sekund, pa imaš rešen problem…
No ja skoraj, ampak za popolno nego las, priporočam panten pro v
Ups, napačen forum, za popolno rešitev izklapljanja pa nam lahko vsaj zaupaš kaj se je dogajalo z tvojim čarunalom, si kaj na novo inštaliral, dodajal kakšne trde dele, …, skratka vse.
Aja pa ali imaš 98 ali 98 SE.
Dragi Hmmm,
veš, sem se trudila, vse živo pa mi ni šlo. Bom poskusila za nekaj sekund držati gumb za vklop in izklop, sicer imam avtomatski izklop.
Pantena pro v ne uporabljam, kaj čmo.
Nimam pojma, kaj bi se dogajalo z mojim računalom, na njem je delala sestra in me ni bilo zraven, tako da…….jaz pa sedaj stvar skušam rešiti, tako da……..
Nisem nič inštalirala, nič dodajala, spreminjala, ali kaj takega. Skratka nič pretresljivega, sem pa hudo žalostna, ker je to pravo čarusralo.
Mislim, da imam 98. Kaj pa je 98 E?????
Dragi Hmmm hvala za tvoj že drugi cenjeni odgovor.
Draga aaaaa ali aha, lepo da še kdo ceni odgovore :))
Skratka zdravilo za tvoje čarosralo sigurno obstaja, samo lažje je postaviti diagnozo in rešitev, če poznaš pacientovo zgodovino.
Za začetek si namesti Microsoftov popravek, ki reši nekaj problemov pri začasnem prenehanju uporabljanja pravic za operacijski sistem Okna 98 SE.
Aja 98 SE so novejša različica 98 (Second Edition imenovana).
Skratka zadevico dobiš tule , pa povej če je kaj bolje.
Takole gre ta zgodba…
Klikneš na link, ki sem ti ga napisal in odpre se ti Microsoftova stran, nato klikneš na modri knofek, na katerem piše Next>, in z malo sreče se ti nato pokaže manjše okno na katerem si izbereš knofek Save. Nato te bo prijazno sralo vprašalo kam bi rada shranila dotični popravek. Izbereš tebi najljubšo mapo(in seveda si tudi zapomniš) in ponovno klikneš na Save.
Po nekaj sekundah (ali minutah, upam pa da ne po urah), se bo v tebi najljubši mapi pojavila datoteka z imenom 4756sl8.exe. Dvakrat klikneš na njo in zadeva bi morala biti nameščena.
No ker pa so tale srala le uboga bitja, ki celo svoje življenje le poslušajo in izpolnjujejo naše ukaze, sama pa na svojo odgovornost ne upajo rečt niti “mu”, je tudi velika verjetnost, da kakšen programček nagaja tvojemu ubogemu bitju in mu ne pusti varnega izhoda v svet sanj.
Zato ko boš že počela stvari preveri ali se v tvoji mašinci ne nahajajo kakšni zlonamerni vohunčki (za programčke poglej na ), ali pa bog ne daj , kakšni parazitski virusi(preveri na strani )
Postopek je zelo podoben zgoraj opisanemu.
In seveda poročaj draga aaaaa…
Dragi hmmm, ko pridem domov, kar pa bo najverjetneje pozno popoldne, se lotim tega sralaračunala in seveda po tvojih navodilih, za katere se ti iz srca zahvaljujem. Najbolj srečna pa bom, ne boš verjel, če se stvar danes reši, ker me že rahlo živcira.
Mimogrede si zelo zabaven in imaš pravi pravcati pristop za delo z ljudmi, poleg smisla za delo z ubogimi nežnimi bitjeci računalisrali.
Za dobrobit tvojih živčkov tudi jaz iz srca upam, da bo opisani postopek pripomogel k današnji rešitvi problema :))
Sicer pa a veš, da japončki menda pripravljajo nov prevod polkenc v bolj človeškem stilu, saj se menda nič hudega sluteči japončki in japonke velikokrat nemalo ustrašijo in vlečejo kable iz vtičnic, ko na zaslonu zagledajo sporočilo v stilu :
Prišlo je do fatalne napake, vsako neshranjeno delo bo izgubljeno!!!!
Pri njih naj bi pisalo nekaj v stilu : Zaradi spleta neljubih okoliščin je program naletel na nerešljiv problem. Zaradi dobrobiti vaših živčkov in vam ljubih podatkov na disku bo program prenehal z delovanjem. Seveda pa bo predvsem v vašo korist izgubljeno nekaj vašega dela.
A ne bi bilo lepo, če bi tudi mi imeli tako prijazna polkenca?
Dragi hmmm, čisto sem iz sebe. Edina stvar, ki je delovala je bil izklop računalnika s pritiskom in da sem dalj časa držala na gumb, ki je za izklop in vklop.
Una prva spletna stran, ki odstrani nekaj nevšečnosti ni delovala, izpisalo se je, da ne najde. Ostalo pa opup.
Kaj mi je storiti?
skoraj obupana
Ajj ajjj ajjjjaaaaaajjjaaaj
Ob up?
Mah ne no…
Daj malo bolj natančno povej. Si uspela mašinco preverit za vohunčke in parazite?
Če nisi povej kaj se je dogajalo, povej ali imaš morda na mašinci že kak protivirusni program.
Skratka rešitev sigurno obstaja, samo najprej se moramo prepričati, če sralo nima kakšnih bolezenskih znakov, diareje npr… 🙂
ne ne med delom, kaj pa vem, ali pa tudi. ko se odločim, da bom končala in hočem računalnik izkopit, gre na shout down in tam se mi obkroži avtomatsko ponovni zagon, a prej se je zaustavitev sistema. to je to in zato ga noče izkopiti. potem sama pritisnem zaustavitev sistema in se prikaže wiondows 98 se zaustavlja in konec, tako obmiruje in to je to.
Aja to je seveda za to, ker se pač sračka zapomni kako se je nazadnje izkljapljal. In ker veljajo samo do konca izpeljani izklopi (med njih sodi tudi restart) si ne zapomni tega. Ko ga boš enkrat pripeljala do konca, si bo pa tudi to zapomnil.
No o vohunih pa še vedno ne vemo nič.
Draga aaaaa, daj ti meni tvojo poštico zaupaj, da ne bova te klobase tukaj vlekla, pa bova na koncu ostalim le zaupala, kje je bil vzrok tvojih (mašinkinih) problemov, če bo slučajno kdo kdaj kaj podobnega doživljal.
Če je pa temu tako, potem pa imaš tule mojo poštico, pa pocukaj za rokavček.
jernej72@yahoo.com
Draga moja aaaaa!
Takole pišeš: …hočem računalnik izkopit, gre na shout down in tam se mi obkroži avtomatsko ponovni zagon, a prej se je zaustavitev sistema…
Torej, prestavi predlagano možnost za ponovni zagon na zaustavitev sistema. Če ga je nekdo (ali ti sama) pred tem na ta način ponovno zagnal, potem ta možnost ostane privzeta, dokler je ne spremenimo.
Roger?
lp Tajfun
Forum je zaprt za komentiranje.